BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Hungarian,Forint,,20.000,Forint,,Hungary,,Twenty,Thousand,Forint

A rendkívüli kormányinfó előtt gyengülni kezdett a forint

Rendkívüli kormányinfót tart hétfőn Gulyás Gergely, a forint pedig gyengélkedve várja a bejelentést. A Miniszterelnökséget vezető miniszter várhatóan a reagálni fog a rendkívül magas üzemanyagárakra.

Gyengült a forint árfolyama hétfő reggel a péntek esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Hungarian,Forint,,20.000,Forint,,Hungary,,Twenty,Thousand,Forint
forint
dollár
árfolyam
euró
Július 8-án délelőtt Gulyás Gergely rendkívüli kormányinfót tart, a tájékoztató előtt a forint gyengélkedik / Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése hét órakor 392,56 forintra erősödött a péntek esti 392,31 forintról, 

a dolláré 362,38 forintról 362,63 forintra emelkedett, a svájci frank pedig 403,72 forintról 405,02 forintra drágult.

Az euró jegyzése nem változott érdemben a dollárhoz képest, péntek este 1,0829 dolláron, hétfő reggel 1,0828 dolláron állt.

Július 8-án 9 óra 30 perctől a miniszterelnöksége vezető miniszter, Gulyás Gergely kormányinfót tart a kormányszóvivővel, Vitályos Eszterrel. A kormányinfókat általában csütörtökön tartják, így az időpont miatt rendkívülinek tekinthető a tájékoztató. Több kérdésről is szó lehet a kormányinfón, de nagyon valószínű, hogy a rendkívül drága üzemanyagokkal kapcsolatban jelenthet be intézkedést Gulyás Gergely.

Rendkívüli kormányinfót tart Gulyás Gergely, fontos bejelentések jöhetnek

Szokatlan időpontban, jövő héten hétfőn tart kormányinfót Gulyás Gergely. A kormányzati tájékoztatókat általában csütörtökön tartja a kormány, így az időpont rendkívülinek számít. Az ilyen váratlan napokon tartott kormányinfókon általában rendkívüli bejelentéseket tesznek, például 2022. február 28-án, szintén egy hétfőn tartott kormányinfón közölték, hogy bevezetik a benzinárstopot.

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.