Az NBA kedden bejelentette, hogy átnevezi az észak-amerikai profi kosárlabdaliga legértékesebb játékosának járó díjat (MVP) a hatszoros NBA-bajnok és ötszörös MVP-díjas Michael Jordan után – írta meg az Axios

JORDAN, Michael
Fotó: MTI / AP / Andrew Kenney / NBA

Jordan, aki ötször nyerte el az MVP-t, segített megtervezni az új trófeát – közölte a kosárlabdaliga. A díjat korábban a liga első embere után Maurice Podoloff-trófeának nevezték el.

Miközben együtt dolgoztunk ezen a projekten, Michael számára nagyon fontos volt, hogy a figura ne hasonlítson rá, hanem hogy a díjazott lássa önmagát a díjban 

– mondta Mark Smith, a Nike innovációs és speciális projektekért felelős nyugalmazott alelnöke, aki hozzátette, hogy Jordan számára az is elismerés volt, hogy az elismerést az ő tiszteletére róla nevezték el. 

Az Axios cikke szerint az NBA más változtatásokat is bejelentett a szezononként kiosztott díjakkal kapcsolatban. Az év védekező játékosa mostantól Hakeem Olajuwon-, az év újonca pedig a Wilt Chamberlain-trófeát kap. Emellett a legjobb csereember kapja a John Havlicek-, a legtöbbet fejlődő játékos pedig a George Mikan-trófeát. Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga egy teljesen új díjat is bejelentett, a Jerry West Trophy elismerést, amelyet a legfontosabb dobásokat elvállaló játékos kap meg. 

Rekordáron kelt el Michael Jordan meze

Michael Jordannek az 1998-as NBA-döntő zárómeccsén viselt meze rekordáron, 10,1 millió dollárért (több mint 4 milliárd forint) kelt el a Seotheby’s aukciósház árverésén.

 

 

Címlapkép: Vince Bucci/AFP