Sportgazdaság

Katari vb: jóval kevesebb a látogató a vártnál

Hivatalosan több mint hárommillió jegyet értékesítettek a katari labdarúgó-világbajnokságra. Eddig azonban kevesebb mint hétszázhetvenezer látogató érkezett.

Katar valamivel több mint 765 ezer látogatót fogadott a világbajnokság első két hetében a Reuters birtokába jutott jelentés szerint, ez

elmaradt a szervező ország által várt 1,2 milliós látogatottságtól. 

Fotó: AFP

A november 20-án kezdődött tornán nyolc csapat maradt, és nyolc mérkőzésre lehet még jegyeket vásárolni, így 

a várt eredményt előreláthatólag már nem produkálja a labdarúgó-világbajnokság.

A szervezők korábban a nemzetközi vendégek csúcsidőszakát november 24–28. között határozták meg, amikor 32 csapat mindennap négy mérkőzést játszott. A december 7-i jelentést a tornát szervező legfelső bizottság készítette, a beszámoló szerint

a világbajnokság első 17 napján összesen 765 859 nemzetközi látogató érkezett, akiknek több mint a fele mára hazautazott.

A jelentés szerint 

1,33 millióan vásároltak belépőt a bajnokságra, és összesen 3,09 millió jegy kelt el a nyolc katari stadion mérkőzéseire. 

Egy magát megnevezni nem kívánó katari tisztségviselő megerősítette az adatokat. A szervezőbizottság nem válaszolt a Reuters megkeresésére.

Katari vb: továbbra is a brazilok a fő favoritok

A fogadók, elemzők továbbra is Brazíliát látják a december 18-án véget érő labdarúgó-világbajnokság legnagyobb esélyesének, de Svájc kiütése után a portugálok is feljöttek a listán. A négy évvel ezelőtti ezüstérmes horvátokat ezúttal nem várják a döntőbe.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokság – amelyet a Közel-Keleten először rendeztek meg –  az egyik legdrágább a jegyek, a szállodák és az alkohol tekintetében, amelynek az értékesítését ráadásul korlátozzák. Az emberi jogi szervezetek az LMBTQ+-jogok és a rengeteg építkezés közben történt haláleset miatt tiltakoznak, a szurkolók a vendéglátással nincsenek megelégedve. A szervező Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a sokadik korrupciós botrányon van túl, és egykori elnöke is elismerte, hogy hiba volt Katarnak adni a focivébé megrendezését

 

Katar labdarúgó világbajnokság
Kapcsolódó cikkek