Felix Auger-Aliassime negyedik körös veresége az Australian Openen azt jelenti, hogy a Netflix új tenisz-dokumentumfilmjének, a Break Pointnak egyik sztárja sem tudott továbbjutni Melbourne-ben.

NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 31:  Felix Auger Aliassime of Canada misses a return shot against Jack Draper of Great Britain in their Men's Singles Second Round match on Day Three of the 2022 US Open at USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 31, 2022 in the Flushing neighborhood of the Queens borough of New York City. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Fotó: Julian Finney / Getty Images

A sorozat szereplőinek ilyen gyenge teljesítménye után a köznyelv Netflix-átoknak nevezte el a jelenséget. A teniszsztárok következő generációját bemutató dokumentumfilm első öt epizódját a hónap elején közvetítették. Célja, hogy bemutassa a világnak a sportág fiatalabb tehetségeit, azonban Maria Sakkari, Taylor Fritz, Casper Ruud, Matteo Berrettini, Ons Jabeur, Thanasi Kokkinakis is kiesett az év első – január 16-án kezdődött – Grand Slam-versenyéből, Nick Kyrgios, Ajla Tomljanovic és Paula Badosa pedig még a verseny kezdete előtt visszalépett sérülésre hivatkozva.

Ez azt jelenti, hogy a show egyik játékosa sem jutott be a negyeddöntőbe, miközben pályafutásuk során valamennyien szerepeltek a világ legjobb tízében.

A hét elején Auger-Aliassime még nevetett az átok hallatán:

Nem tudom, nem hiszem, hogy van ilyen összefüggés 

– mondta a sportoló a CNN cikke szerint. Hozzátette, azt azonban elhiszi, hogy akik kiestek, azok találhatnak ilyen magyarázatot is a történtekre. A NetflixCurse hashtag felkapott volt a Twitteren, és sok felhasználó azt írta, hogy a kanadai teniszező kiesése után a Netflix-átok most már teljes. A hét elején a Netflix egyesült királyságbeli és írországi Twitter-fiókja a következőt írta a Twitteren: „egyértelművé téve: ez pusztán véletlen egybeesés” – válaszul az „átokról” szóló tweetre.  

Az ukránok panasza miatt kitiltották az orosz zászlókat az Australian Openről

Oroszország és Fehéroroszország lobogóját száműzték a tenisz-Grand Slamről.