Elképesztő összegekért juthatnak be a szurkolók LeBron James soron következő hazai mérkőzéseire, amelyek valamelyikén a Los Angeles Lakers sztárja minden bizonnyal megdönti a pontrekordot az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA).

Los Angeles Lakers v Boston Celtics
Fotó: Maddie Meyer

A 38 éves klasszist már csak 36 pont választja el attól, hogy megelőzze az örökranglistát 38 387 ponttal vezető Kareem Abdul-Jabbart. 

Erre magyar idő szerint szerda hajnalban az Oklahoma City Thunder vagy péntek éjjel a Milwaukee Bucks ellen kerülhet sor.

Rá sem hederített a háborúra és az inflációra az NBA

Hihetetlen összegek repkednek az észak-amerikai profi kosárlabdaligában: miközben a szövetség startupokba fektet, a legértékesebb csapat hétmilliárd dollárt ér, a legjobban kereső játékos vagyona pedig Mészáros Lőrincével vetekszik.

A Thunder elleni meccsre a közvetlenül 

a pálya szélén található 161-es és 162-es számú ülőhely összesen 181 ezer dollárba kerül, 

azaz darabjuk átszámítva 36 millió forint. A busás összeg kifizetője ráadásul korántsem biztos, hogy tanúja lesz a történelmi pillanatnak, ha a négyszeres bajnok James 36 pontnál kevesebbet dob a Thundernak.

Még hihetetlenebb az érdeklődés a Milwaukee elleni összecsapásra, részben amiatt, hogy az 1989 áprilisában visszavonult Abdul-Jabbar a Lakersben és a Bucksban töltötte a pályafutását, részben pedig azért, mivel nagyobb az esélye, hogy ezen a mérkőzésen jön el a várva várt James-kosár. 

Erre a meccsre 57 millió forintba kerül egy pálya széli ülőhely. 

Ami a legolcsóbb bejutási lehetőségeket illeti, az Oklahoma City ellen 176, a Milwaukee ellen pedig 796 dollárról indulnak a jegyárak. Összehasonlításul: a Thunder következő, március 24-én sorra kerülő vendégjátékát már 60 dollárért is meg lehet tekinteni a Crypto.com Arenában.

Annyi bizonyos, hogy a 75 éves Abdul-Jabbar is ott ül majd a pálya szélén a Lakers következő mérkőzésein, ami némiképp meglepetés, mert a jelenlegi és a leendő rekorder a múltban többször is egymásnak feszült különböző okok miatt, így kapcsolatuk igencsak fagyosnak mondható.

Adam Silver, az NBA főigazgatója már bejelentette, átalakították a műsortervet, hogy az országos csatornák révén minél többen láthassák James csúcsdöntését. A történelmi találatot követően leállítják majd a játékot, és kisebb ünnepségen köszöntik a kétszeres olimpiai bajnokot.