Befejezi pályafutását az AC Milan svéd csatára, Zlatan Ibrahimovic – közölte vasárnap a 41 éves focista, akinek a szerződése június végén jár le az olasz csapatnál. A labdarúgó 2020-ban tért vissza Milánóba, ahol 2011-ben egyszer már bajnoki címet szerzett, amit a legutóbbi szezonban megismételt.

A csapat honlapján képgalériával búcsúztatta el a játékost, megköszönve neki a klubnak és rajongóinak okozott örömöt.

A futballnak mondok búcsút, nem nektek

– nyilatkozta a szezon utolsó meccse után, amelyet csapata 3–1-re nyert meg a San Siróban a Hellas Verona ellen, és amely után a közönség ünnepelte a gólvágót.

FBL-ITA-SERIEA-AC MILAN-IBRAHIMOVICAC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic acknowledges the public during a farewell ceremony following the Italian Serie A football match between AC Milan and Hellas Verona on June 4, 2023 at the San Siro stadium in Milan. Zlatan Ibrahimovic's time at AC Milan is coming to an end after the Serie A club announced on June 3 that he would say his farewells following their last match of the season against Verona. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Fotó: AFP

Ibrahimovic karrierje 1999-ben a Malmőben indult, ám 2001-ben már az Ajax Amsterdam játékosa volt, majd később olyan csapatokban játszott, mint a Juventus, az Inter, a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Manchester United és az AC Milan. Bár több bajnokságot nyert pályafutása során, a Bajnokok Ligáját nem sikerült elhódítania – jegyzi meg az Al-Dzsazíra írása.

A svéd válogatottban 121 alkalommal lépett pályára és ő szerezte a legtöbb gólt, 62-t a svéd színekben. A 2016-os Európa-bajnokság után visszavonult a válogatottságtól, ám 2021-ben visszatért, de hiába, Svédország nem jutott ki a katari világbajnokságra.

Jövőbeli terveiről ugyanakkor nem árult el sokat, sőt arról beszélt, hogy nem jó hirtelen döntéseket hozni.