BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bűnösnek találták az egyik legsikeresebb focistát, akit szexuális zaklatással vádolnak

Dani Alves több mint egy éve előzetes letartóztatásban van, ám mivel négy és fél év börtönre ítélték, még egy darabig ott is marad.

Egy spanyol bíróság csütörtökön bűnösnek találta a szexuális zaklatással vádolt Dani Alvest, az FC Barcelona volt labdarúgóját, akit négy és fél év börtönre ítéltek.

A 40 éves brazil focista tavaly január óta van előzetes letartóztatásban, ám tagadja bűnösségét, és még fellebbezhet az ítélet ellen. A spanyol sajtó korábbi beszámolója szerint az ügyészség kilenc év börtönt kért a vádlottra.

Fotó: Jordi Borras / AFP

Dani Alves a vád szerint 2022. december 31-én egy barcelonai szórakozóhelyen zaklatott egy nőt, 

akinek feljelentése nyomán vették őrizetbe. A 126-szoros válogatott focista előbb brazil klubcsaptokban, majd több európai csapatban is kergette a bőrt, játszott a Juventusban, a Paris Saint-Germainben, a Sevillában és az FC Barcelonában is. 2022 júliusa óta pedig a mexikóvárosi Pumas UNAM légiósa volt, amely a spanyolországi letartóztatása után szerződést bontott vele.

A brazil focista a futballtörténelem egyik legeredményesebb játékosa, akinek a nevéhez 43 trófea fűződik. Klubcsapataival többek között hatszoros spanyol, kétszeres francia és egyszeres olasz bajnok, háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, kétszer az UEFA-kupát és négyszer az európai szuperkupát. A brazil válogatott színeiben pedig kétszer elnyerte a Konföderációs Kupát és a Copa Americát, de olimpiai bajnoki címet is szerzett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.