Véget ért a huzavona Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain: a világ egyik legértékesebb labdarúgója júliusban távozik a PSG-től – erről Fabrizio Romano posztolt. Ez azt jelenti, hogy Mbappé kitölti a szerződését, viszont nem hosszabbít a párizsiakkal, így szabadon igazolható lesz a nyáron.

Hivatalos: Kylian Mbappé júliusban szabadúszóként távozik a PSG-től.
Fotó: AFP

Ez rengeteg kaput megnyithat a francia sztár előtt, hiszen így kevésbé tőkeerős csapatok is ringbe szállhatnak a kegyeiért. A Transfermarkt adatai szerint Mbappé értéke 180 millió euró (holtversenyben Erling Haalanddal és a Jude Bellinghammel), viszont szabadúszóként elég csak a sztár fizetéséről megállapodni az új klubjának.

A világbajnok Kylian Mbappét számos csapat szeretné a soraiban tudni, a befutónak pedig a Real Madrid tűnik. A királyi gárda már évek óta próbálta megszerezni a francia csatárt, azonban a PSG minden esetben útjába állt a transzfernek. Ennek ellenére messze nem egyértelmű és főleg nem lineáris folyamat az Mbappé–Real Madrid frigy. Csak a mostani, 2023–2024-es idényben legalább három kanyart vett már a sztori, a fordulópontok az alábbiak voltak:

A Real Madrid mellett viszont olyan híreket is lehet hallani, hogy a Liverpool és az Arsenal is sorban áll Mbappé kapujában az ajánlataikkal, ami a friss bejelentés fényében nem tűnik elképzelhetetlennek. Az akár több száz millió eurós kivásárlási ár mellett elképzelhetetlen volt, hogy angol csapatok reális befutók legyenek Mbappénál, de így már csak egy magas fizetést kellene kigazdálkodni.

A he Independent egy cikkben írt róla, hogy a londoni Ágyúsok kezében van egy ütőkártya, ami hathat Mbappé szívére. A francia játékos példaképe ugyanis az a Thierry Henry, aki az Arsenal csatáraként vált legendás játékossá. A Givemesport.com írt róla, hogy Mbappé szívesen játszana az Arsenalban, hogy Henry örökségébe léphessen. A kérdés már csak az, hogy az Arsenal képes lenne-e kifizetni Mbappé fizetési igényét úgy, hogy azzal ne keltsen feszültséget az egyébként rendkívül erős keretén belül.

Az Arsenal játékosállománya számít jelenleg a második legértékesebbnek a világon 1,12 milliárd euróval. Ezt főleg annak köszönhetik a londoniak, hogy olyan fiatal és tehetséges játékosaik vannak, mint Bukayo Saka (120 millió euró), Declan Rice (110 millió euró), Martin Odegaard (90 millió euró), vagy Gabriel Martinelli (85 millió euró).