Sportgazdaság

Dárdai távozik a Herthától – hivatalos

Eggyel csökken a Herthánál a Dárdaik száma. A vezetőedző, Pál ugyan egyelőre marad és továbbra is a játékoskeret tagja lesz Márton és Palkó is, ám a legfiatalabb fiú, Dárdai Bence a nyáron eligazol és az élvonalbeli Wolfsburg játékosa lesz.

Immár hivatalos, hogy távozik a német másodosztályú Hertha BSC-től Dárdai Bence: a vezetőedző, Dárdai Pál 18 esztendős fia az élvonalbeli Wolfsburghoz szerződik.

Dárdai Bence távozik a Herthától és nyártól az élvonalban folytatja / Fotó: X/VfL Wolfsburg

Ritka alkalomnak számít a 2023–2024-es idény, hiszen a Hertha vezetőedzőjeként Dárdai Pál mindhárom fiát szerepeltette – viszont a legfiatalabb, Bence a következő szezontól már másutt játszik majd.

Érdekesség, hogy a kora dacára nem őt értékelik a legkevesebbre. Az átigazolási ügyekre szakosodott német honlap, a Transfermarkt szerint:

  • a 24 éves Dárdai Palkó becsült piaci értéke 800 ezer euró (31 millió forint)
  • a 22 éves Dárdai Márton már 2,5 millió eurót (976 millió forintot) ér
  • a 18 esztendős Dárdai Bence pedig kereken 2 millió eurót (780 millió forint)

A Wolfsburgnak azonban nem kell fizetnie semennyit, mivel Dárdai Bence szerződése június 30-án lejár a Herthánál, így szabadon igazolhatóvá válik majd.

De azért nem lesz olcsó.

Egy Dárdai távozik a Herthától, kettő plusz egy marad

Sajtóértesülés szerint Dárdai Bence a Herthánál 1800 eurót (700 ezer forint körül) keresett, azonban a B. Z. német napilap szerint

a Wolfsburgnál forintra átszámolva évi több száz milliót fog, amihez jön még a négyszáz milliós aláírási bónusz is.

A fiatal játékos egyébként remekül kezdte az évadot, utána azonban megsérült, ezért mostanáig csak 8 mérkőzésen szerepelt a bajnokságban, tavasszal a tartalékcsapatban kapott lehetőséget. A Volkswagen-gyár csapatát azonban ez sem tartotta vissza az üzlettől, amit szombaton tett közzé:

A Wolfsburg sportigazgatója, Sebastian Schindzielorz rendkívül elégedetten nyilatkozott a bejelentés után:

Nagyon örülünk, hogy Bence a mi utunkat választotta. Fiatal és rendkívül tehetséges játékos, aki már megtette az első lépéseit profi futballistaként és a Herthánál bizonyította képességeit.

Hozzátette: új klubjánál tovább fejlődhet, amihez minden segítséget megadnak neki.

A német utánpótlásból a magyar válogatottba

Egyébként mindhárom Dárdai-fiú magyar–német kettős állampolgár, mindannyian szerepeltek is a német korosztályos válogatottakban, Bence például tavaly Európa-bajnokságot nyert az U17-esekkel.

Márton és Palkó azonban már váltott: őket immár a magyar felnőttválogatott bő kereténél veszik számításba, Márton a legutóbbi keretnek is tagja volt, esélyes arra is, hogy a sorozatban harmadik Eb-jére készülő csapat tagja legyen a nyári tornán – éppen Németországban, ahol viszont tartanak az Eb-re leselkedő biztonsági kockázattól.

A magyar válogatott Eb-felkészülési mérkőzései

  • Június 4., kedd, 20.45: Írország–Magyarország
  • Június 8., szombat: Magyarország–Izrael

A magyar válogatott Eb-mérkőzései

  • Június 15., szombat, 15.00: Svájc–Magyarország
  • Június 19., szerda, 18.00: Németország–Magyarország
  • Június 23., vasárnap, 21.00: Skócia–Magyarország

 

 

Hertha Dárdai magyar válogatott Európa-bajnokság
Kapcsolódó cikkek