BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Felvásárlás után: a Vodafone máris nyugtatja a kedélyeket

A 660 milliárd forintos üzletet követően a Vodafone Magyarország nem nyilatkozhat, mégis közzétett néhány fontos információt.

A Vodafone Magyarország a 4iG-tranzakcióval kapcsolatosan nem adhat további információt, ám a Világgazdaságnak küldött közleményében kiemelte, hogy üzletmenete zavartalan és folyamatos, a szolgáltatásai teljes mértékben, a megszokott magas minőségben, folyamatosan működnek. A szolgáltató hozzátette, továbbra is elkötelezett a kiváló ügyfélélmény és Magyarország digitális fejlesztése mellett.

Budapest 2020.09.10.Vodafone üzlet
Fotó: Kallus György / VG

A Vodafone-sztori

 • Nick Read, a Vodafone vezérigazgatója augusztusban arról beszélt, hogy az egyesült vállalat erősíti a versenyt és nagyobb hozzáférése lesz a beruházásokhoz, hogy előmozdítsa Magyarország digitalizációját.
 • Akkor az érintettek azt közölték, a tranzakció a Vodafone Magyarország átvilágítását, a végleges adásvételi szerződés aláírását és a szükséges hatósági eljárásokat követően 2022 végéig zárulhat – ez végül néhány hetet csúszott.
 • Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint az akvizíció sikeres zárását követően minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a hazai távközlési szektorban magyar, nemzeti tulajdonú, a piacon vezető szerepet vállaló cég jöjjön létre.
 • A 4iG a Vodafone Magyarország felvásárlásával egy csapásra jelentős mobilszolgáltatóvá válik, és megkérdőjelezhetetlenül a magyar távközlési piac második számú szereplőjévé emelkedik – írta az akvizícióról szóló kommentárjában az amerikai Edison Group elemzőcég.
 • A Magyar Közlönyben vasárnap megjelent kormányhatározat szerint a 4iG leányvállalata, az Antenna Hungária számára 170 milliárd forintos hitelkeretet biztosít a Magyar Fejlesztési Bank a Vodafone megvásárlására. A kölcsönhöz az állam 80 százalékos kezességet vállalt.
 • A VG-nek nyilatkozó elemző szerint a következő évek biztosan arról fognak szólni, hogy a kormány további terjeszkedési lehetőségeket keres a hazai tulajdon részarányának növelése érdekében.
 • Fekete Péter, a 4iG vezérigazgatója úgy véli, lesz verseny a Magyar Telekommal, ilyen formában az előfizetők is nyertesei az üzletnek.
 • Jobb adós lett a 4iG a Scope Ratings felülvizsgálata szerint. A Vodafone-akvizíció jelentősen javíthatja a magyar infokommunikációs és távközlési társaság piaci pozícióját.
 • Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hangsúlyozta, ennek a megállapodásnak van nemzetbiztonsági vonatkozása is, a kibertér ugyanis ma már nem pusztán kommunikációs, hanem nemzetvédelmi, esetenként katonai terület is.
 • Nem hungarikum a Vodafone-tranzakció – Európa nagy távközlési cégeiben is érdekelt az állam.
 • Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnöke a VG-nek adott interjúban többek közt elmondta, hogy a Vodafone-akvizíció szinergiahatásait tovább javíthatják az olyan egyszeri tételek, mint a Yettelben lévő 25 százalékos részesedés vagy a Digimobil infrastruktúrájának értékesítése.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.