Magyar gazdaság

Holnap jön a rezsirendelet, az arányokat súlyozott átlag alapján számolta az MVM

Gulyás Gergely a Telex kérdésére válaszolva elmondta, hogy terveik szerint holnap jelenik meg az új rezsiszabályokat tisztázó kormányrendelet. A részleteiről nem beszélt, de azt elmondta, hogy minek alapján számolta ki az MVM a határt jelentő fogyasztási átlagokat.

A Tusványoson készült Telex videóinterjúban a Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy mindenkinek azt tanácsolja, hogy várja meg a holnapi kormányrendeletet, mielőtt találomra elkezdené kiszámolni a rezsijét. A rezsiköltségek emelkedésének számairól, arányairól a miniszter a holnapi rendelet megjelenése előtt nem akart beszélni.

Fotó: Dömötör Csaba

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a fogyasztási átlagokat nem a kormány, hanem az MVM számolta ki, a számításaik pedig pontosak, mivel a szolgáltató hozzáfér minden fogyasztási hely adataihoz. Arra a kérdésre, hogy a emelkedése hány háztartást fog érinteni, azt mondta, hogy a kormány tartja magát a kommunikációjában eddig is szereplő adatokhoz. Hozzátette, hogy az átlagokat mind az áramnál, mind a gáznál

súlyozott átlag alapján számolták, tehát a legalacsonyabb fogyasztási osztályban lévőket kiszűrték a számításkor.

A Telex azt is megkérdezte a minisztertől, hogy számítanak-e a kormány népszerűségvesztésére a döntés miatt, amire Gulyás Gergely úgy felelt, hogy a magyarországi fogyasztók 75 százaléka a kiszámolt átlag alatt fogyaszt, számukra nem lesz változás, számukra a rezsicsökkentést megvédték, így még a kormány népszerűségének növekedésére is számít.

 

rezsiszámla rezsi Tusványos Gulyás Gergely
Kapcsolódó cikkek