Nincsenek túl jó kilátásai a jelenlegi munkaerőpiacon az idős álláskeresőknek. A Corvinus Egyetem kutást végzett a témában: fiktív önéletrajzaik szomorú tükröt tartanak a magyar társadalomnak az október 1-jei idősek világnapja apropóján. 

Senior man paying at supermarket cashier Senior woman working as supermarket cashier
Fotó: Getty Images

A kutatásukból kiderült, hogy a fiatalabb álláskeresőket körülbelül 2,2-szer gyakrabban hívják meg interjúra, mint az idősebbeket. A munkáltatók az idősebb jelentkezők készségeit a tényleges képességeiknek csupán felére-kétharmadára (45–67 százalékára) értékelik – derül ki a Corvinus kutatóinak publikációjából, amely az Employee Relations című folyóirat szeptemberi számában jelent meg. 

Következtetésük szerint tehát Magyarországon létezik életkori diszkrimináció, ami a gazdaságra negatívan hat, hiszen erőforrás-pazarlás.

Szezonális hatás rontott az álláskeresők statisztikáján

A szeptemberi adat kis mértékű növekedést mutat a közfoglalkoztatottak kifutó, megújítandó szerződései miatt, de ezzel együtt is a valaha volt hatodik legkedvezőbb érték.

A Budapesti Corvinus Egyetem oktatói kísérlettel bizonyították, hogy Magyarországon az idős álláskereső nők életkoruk miatt hátrányos megkülönböztetést szenvednek el. Berde Éva egyetemi tanár, a Demográfia és Gazdaság Kutatóközpont vezetője és Mágó Mánuel László, az egyetem Közgazdaságtan Intézetének adjunktusa 2019-ben két-két fiktív önéletrajzot készített, az egyik párost irodai asszisztensi állásokhoz és másik kettőt gazdasági elemzői állásokhoz.

Suttogó kampánnyal lehet a legkönnyebben állást találni, de nem árt tudni, mire figyelnek az interjún

Azok az idők elmúltak, amikor a cégek azt várták el az embertől, hogy csak egy meghatározott feladatot végezzen el.

Mindkét pár egy fiatalabb (34 éves) és egy idősebb (60 éves) nő karrierútját foglalta össze, 26 év korkülönbséggel. A fényképes önéletrajzok tartalmát teljes egészében kitalálták, kivéve az aktív e-mail-címeket és telefonszámokat, hogy a válaszok nyomon követhetők legyenek. Az elemzői pozícióra beadott önéletrajzokhoz kitalált nők számára LinkedIn-fiókokat is létrehoztak. Az interjúra való meghívás arányát matematikai statisztikai, valószínűségi módszerekkel elemezték.

A kísérletről bővebben a Budapesti Corvinus Egyetem szeptember 30-ai Kutatók éjszakája rendezvényén 17 órától lehet majd a cikkszerzők előadásán tájékozódni.