Kisebb meglepetéssel ér fel, hogy szerdán tartják a soron következő kormányinfót. A kormányzati tájékoztatók szokás szerint kéthetenként csütörtökön esedékesek. Ám most a kormányszóvivő arról tájékoztatott, hogy a héten borul a menetrend.

GULYÁS Gergely; SZENTKIRÁLYI Alexandra
Csütörtök helyett új időpontban, szerdán tartja a kormányinfót Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely. Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Szentkirályi Alexandra ugyanis arról számolt be a közösségi oldalán nem sokkal ezelőtt, hogy 

ma, szerdán 16:30-kor kormányinfó lesz.

További részleteket nem közölt, így egyelőre nem tudni, hogy valamilyen bejelentés indokolja a rendkívüli időpontot vagy szimplán a kormányzati program sűrűsödött be úgy, hogy ezúttal a csütörtöki alkalom előrébb csúszott. Az ugyanakkor borítékolható, hogy a hamarosan kezdődő parlamenti idény, a miniszterelnök kötcsei beszéde és a Budapest Airport visszavásárlása téma lesz.

Mindenesetre néhány óra múlva kiderül, mi indokolta az új időpontot. A Világgazdaság élőben tudósít majd az eseményről. A legutóbbi kormányinfó egyébként augusztus 24-én volt, vagyis ha a kéthetes ökölszabályból indulunk ki, már a múlt héten aktuális lett volna a kormányzati tájékoztatás. Persze a nyár utáni visszarázódás miatt könnyen magyarázható, hogy csak most tarják meg az eseményt.

Ferihegyi repülőtér visszavásárlása: minden idők legnagyobb üzlete készül – kiderült, mennyit fizetne a kormány

Két év után újra forró a helyzet a Budapest Airport visszaszerzése körül. Már a lehetséges vételár is napvilágot látott, ez alacsonyabb, mint a legutóbbi volt.