Magyar gazdaság

Rengeteg ATM-et telepít országszerte az MBH Bank, a régi gépeket is újakra cserélik

Megháromszorozza a forgalomban lévő ATM-állományát az MBH Bank. A tízmilliárd forintos beruházással több mint ezerhatszáz automatát telepítenek, és a már kint lévő gépeket is lecserélik. A bank közleménye szerint az új ATM-ek készpénz befizetésére is alkalmasak lesznek.

Csaknem tízmilliárd forintos beruházással több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank, ezzel majdnem megkétszerezi a bankautomatái számát országszerte – közölte pénteken a hitelintézet.

Man’s,Hand,Inserting,Atm,Credit,Card,Into,Bank,Machine,To
Fotó: Shutterstock

A következő év végére több mint ezerhatszáz ATM-et üzemeltet majd az MBH, a készpénzbefizetésre is alkalmas készülékek száma a mostanihoz képest a háromszorosára nőhet. 

A hálózatbővítést az ügyfelek szokásaival és a jogszabályi előírásokkal magyarázták, amely szerint a bankoknak havonta két ingyenes készpénzfelvételt kell biztosítaniuk lakossági ügyfeleik számára.

Bár az elektronikus fizetés egyre jobban terjed, főképp vidéken különösen nagy az igény az ATM-ekre, mivel a kisvállalkozások a napi készpénzes bevételüket így tudják biztonságosan és rugalmasan a bankszámlájukra helyezni – írták.

Már biztosítás is köthető a kibertámadásokra

A digitalizáció fejlődésével párhuzamosan szélesedik az elektronikus csatornákon végrehajtható csalások, főleg az adathalász módszerek választékossága és kifinomultsága. A hazai hitelintézetek igyekeznek felkészülten védekezni, de gyakran csak a válaszlépéseket teszik meg az új és újabb káresetek bekövetkezte után. Pedig már akadnak biztosítók, amelyek a kibertámadásokra is kötnek biztosítást, ami idővel egyre keresettebb termék lehet.

A közlemény szerint az új automaták helyét is az ügyfelek igényei alapján jelölik majd ki. A fejlesztéssel az MBH Bank a bankautomaták számát tekintve piacvezetővé válik, és jóval felül fogja múlni az ATM-ek darabszámára vonatkozó jegybanki előírást. Ennek már a mostani, csaknem 900 automatából álló hálózat is megfelel – tették hozzá. 

A hitelintézet azt ígéri, hogy a korábban kihelyezett berendezéseket is korszerűbbekre fogják cserélni.

Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végén. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. A bank csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 480 milliárd forintot.

A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6200 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. 

Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat. Az év első hat hónapjában adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, bevétele 327,9 milliárd forintot tett ki.

 

MBH Bank bankautomata atm országszerte
Kapcsolódó cikkek