„Március 25–31. között újabb munkálatok kezdődnek, a következő héten már 14 helyszínen dolgozunk országszerte” közölte a Magyar Koncessziós és Infrastruktúra Zrt. (MKIF) szombaton este a közösségi oldalán. Az írják, hogy a jövő héten induló munkák esetenként csomópontok zárásával járnak.

Az M7-es után az M3-as autópálya felújítása is megkezdődik

A márciusi 15-i hosszú hétvégét követően indultak meg az idei felújítások, első lépéseként az M7-es autópályán a Kőröshegyi völgyhíd, illetve Balatonlelle és Becsehely térségében. A nagyobb munkálatok azonban csak a jövő héten kezdődnek el, ekkortól nemcsak az M7-esen, hanem az M3-ason, illetve az M4-es és az M35-ös gyorsforgalmin is találkozhatnak munkagépekkel a közlekedők,

 így az érintett szakaszokon megnövekedett menetidővel kell tervezniük.

Magyarország történetének eddigi legnagyobb gyorsforgalmiút-felújítása tavaly indult és 2025-ig tart. Ez összesen 538 kilométert, a főpálya 43 százalékát érinti. Idén a legtöbb felújítás az M3-ason várható, de az M7-esen, M1-esen és a többi gyorsforgalmin is lesznek szintrehozási munkálatok. Az M1-esen csak a húsvéti ünnepek után áll neki a felújításoknak az MKIF.

Sebesség- és forgalomkorlátozásra kell számítani a tereléseknél, ezért kérünk mindenkit, hogy óvatosan közlekedjen

figyelmezteti az autósokat a koncessziós társaság, egyúttal arra kérnek mindenkit, hogy az indulás előtt mindenképpen tájékozódjon az Útinform oldalán vagy a honlapjukon.