
Kiderült, melyek a legjobb hazai cukrászdák, és kik a legfelkapottabb cukrászok – fotók
Összeállt 2024 legjobb cukrászdáinak listája, a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz top 10-es válogatása már harmadik alkalommal kezdődik az óbudai Málna The Pastry Shop nevével, amely miután 2024-ben elnyerte az év legjobb teljesítményéért járó Év Cukrászdája díjat, ezzel Magyarországon a Mihályi Patisserie után második cukrászdaként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best cím viselője is.
Az óbudai Málna The Pastry Shop 2024-ben harmadik alkalommal szerezte meg a Dining Guide Top 100 Étteremkalauz kiadványban az év legjobb teljesítményéért az Év Cukrászdája díjat, vele a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet másodikként az országban – közölték a válogatás összeállítói.

Magyarországon a Mihályi Patisserie kapta meg elsőként a Hungarian Pastry Shop Best of The Best címet, az óbudai cukrászda előtt két évvel.
Top 10 cukrászda:
- Málna The Pastry Shop
- Százéves Cukrászda
- Auguszt Cukrászda Fény utca
- Bergmann Cukrászda
- Chouchou
- Egy csipet torta
- Kollázs Brasserie & Bar
- Gerbeaud Cukrászda
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
- The Ritz-Carlton, Budapest

Az Év cukrászdájaAz ötéves óbudai Málna The Pastry Shop már a megnyitása évében Magyarország egyik meghatározó, minőségi cukrászdájává vált. A modern felfogású, francia stílusú üzlet Kolonics Zoltán cukrász és felesége, Varga Ágnes családi vállalkozásaként működik, akiket a tradicionális magyar cukrászat megújítása, a desszertek kortárs újrafogalmazása vezérel. A Málna desszert koncepciói nagy szakértelemmel megalkotott magas minőségű desszertek. A cukrászat érzékenyen összeállított süteményekkel száll a versenybe, signature desszertjei a Kávés-málnás Opera, a „Málna”, a Lactée Karamell-málna, az almás pite és az Esterházy. |
Megválasztották az év cukrászát is
Az éttermek kínálatának egyik, ha nem leglátványosabb elemei a tányérdesszertek, azok prezentációja, innovációja és azzal együtt mindenki számára érthető megoldása a vendégélmény magas színvonalú megvalósításához elengedhetetlen. A cukrászdák mellett
a legkreatívabb szakembereket is díjazták a szektorban,
az idei évben a Dining Guide egy új díjjal, az Év Cukrásza Díj odaítélésével ismerte el egy kimagasló éttermi cukrász teljesítményét, aki Budapest egyik legimpozánsabb luxusszállodájának a Four Seasons Hotel Gresham Palace cukrászatának vezető cukrásza, a nemzetközi viszonylatban is meghatározható szakember, Szűcs Árpád.

A díjnyertes cukrász új éttermi desszertjei kiemelkednek a magyar éttermek desszertkínálatából.
Idén először a Dining Guide külön fejezetben foglalkozott a fenntartható gondolkodású vendéglátóipari egységekkel, a globális értelemben vett fenntartható, felelős magatartást és működtetést szem előtt tartva.
Az éttermek mellett a cukrászdák között is megszületett a top 10-es lista, amivel továbbra is arra szeretnék ösztönözni a hazai vendéglátókat, hogy folyamatosan edukálják kollégáikat, keressék azokat a lehetőségeket, amelyek segítségével kompromisszumok nélkül csökkenthető a környezeti lábnyomuk.
Fenntartható cukrászdák
- Chouchou
- Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda
- Apátsági Rege Cukrászda
- Erdős És Fiai
- Ideál Desszert
- Jardin
- La Téne
- Lujza & Koriander
- Mon Petit Dessert Boutique
- Vaj