A hús bizalmi termék, ezért olyan gyártótól, olyan forgalmazótól érdemes megvenni az ünnepi asztalra valót, amelyben eddig nem csalódtak – mondta a Világgazdaságnak Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének társadalmi elnöke a húsvéti sonka vásárlásáról.
Felhívta a figyelmet arra, hogy
kétes eredetű terméket vagy olyat, melynek a címkéjén a gyártót nem tüntetik fel, ne vásároljon senki.
Éder Tamás szerint tisztában kell lenni azzal is, hogy a húsvéti füstölt áruk kategóriájában nagyon sokféle minőségű termék található a piacon.
nem ugyanaz a termék – hangsúlyozta. Azt is kiemelte, hogy vásárláskor érdemes gondosan ellenőrizni a termék minőségmegőrzési idejét, hiszen az akciós termékek között lehet olyan, amely hamarosan lejár. Javasolta azt is, hogy az olcsóbb, gyengébb minőségű termékek helyett vásároljunk biztonságos, finom magyar húst.
Arról is beszámolt, hogy húsvétkor változnak a sonkavásárlási szokások is, hiszen ilyenkor a legtöbben egyben vásárolják meg, míg máskor leginkább szeletelve kérik az emberek. Hozzátette, hogy az olyan típusú füstölt húsáruk forgalma, mint a kötözött vagy a parasztsonka, év közben lényegesen kisebb.
A Hússzövetség rendezvényén arról is beszéltek, hogy milyen volt a 2024-es húsvét számokban, ha a kötözött és érlelt füstölt sonkák piacát nézzük:
Sonka nélkül nincs húsvét: tavaly közel 3000 tonna fogyott, 10 milliárd forintért
A legfrissebb húspiaci trendekről volt szó a Magyar Húsiparosok Szövetségének sajtótájékoztatóján. A húsvéti sonkaszezon mellett szóba kerültek az árak, az ársapka és az ágazati kihívások is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.