Éder Tamás

Éder: a sertéshúspiacon nem reális árcsökkenésre várni

A disznóár duplázódását egyelőre a feldolgozók nyögik.
2023.05.26 Olvasási idő:

Éder: megjelent az élelmiszerpiacon a diszkontosodás és az olcsó import

Most lehetne a fejlesztésekkel csökkenteni a versenyképességi hátrányt.
2023.05.16 Olvasási idő:

Hiába érezzük drágának a húst, az újsághoz képest a kanyarban sincs az áremelkedése

Kevesebb húst vettünk a második fél évben, de az export ismét mentőövet dobott az ágazatnak.
2023.04.04 Olvasási idő:

Jöhet a félszáraz kolbász, de drágábban – ha nem így lesz, bezárhat a magyar húsipar

Lesz pénz az élelmiszeripar fejlesztésére, ahhoz azonban, hogy a húsipar ennek eljövetelét meg is élje, szükség van arra, hogy a fogyasztói árakban is megjelenjenek korábbi költségnövekedéseik.
2023.03.30 Olvasási idő:

Már a hazai beszállítói kapcsolatokat veszélyezteti az ársapka

Az olcsó import lehetőségeit keresik a kiskereskedők.
2023.01.19 Olvasási idő:

Lekerülhet az étlapról a téliszalámi

Az olcsóbb termékek iránti kereslet miatt újból megjelenhetnek a silány minőségű áruk a hazai boltok kínálatában.
2022.12.20 Olvasási idő:

Egy évtized, plusz tíz kiló az egy főre jutó sertéshúsfogyasztásban

A sertéshús fogyasztását növelő kampányt indított el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Húsiparosok Szövetsége. A tíz éve tartó program eredményeként több disznóhúst eszünk.
2022.11.22 Olvasási idő:

Most jön a neheze: tovább drágul a hús

A sertés termékpályán végbement önköltség-növekedésnek még csak egy részét tapasztalhatják a fogyasztók, így elkerülhetetlen a további húsáremelkedés.
2022.07.05 Olvasási idő:

Tovább drágul a takarmány, magasabb fogyasztói árak és keresletcsökkenés jöhet a húspiacon

A húsdrágulás üteme eddig elmaradt a költségnövekedésektől.
2022.06.22 Olvasási idő:

Ezért lesz elkerülhetetlen a jelentős húsdrágulás

A hazai húsipari cégek döntő többségének nincs elegendő tartaléka ahhoz, hogy több hónapos veszteséget képes legyen finanszírozni.
2022.04.22 Olvasási idő: