Világgazdaság

Ágh: Az MSZP az SZDSZ ultraliberális szárnyának foglya lett a kisebb állam kérdésében

A politológus a Népszavában megjelenő írásában leszögezi: az MSZP megszűnt befolyásos pártnak lenni a gazdasági elit köreiben éppúgy, mint a lakosság széles rétegeiben. Gyurcsány Ferenc azonban idejében visszavonult ahhoz, hogy elkezdhesse a baloldal társadalmi befolyását.

A politológus a Népszavában megjelenő írásában kifejti: az MSZP ugyan továbbra is hatalmon van, az utóbbi években azonban elveszítette nemcsak gazdasági-társadalmi befolyását, hanem politikai befolyását. Ágh Attila úgy látja: az MSZP megszűnt befolyásos pártnak lenni, Gyurcsány Ferenc viszont idejében vonult vissza ahhoz, hogy megkezdhesse a befolyás újjáépítését.

Ágh Attila leszögezi: a Gyurcsány-kormány kommunikációjának hibája is, hogy az elmúlt három év a lakosság jelentős részében csak a kudarcokat és a megszorításokat idézi fel. Mint írja, a kabinet nem vette észre, hogy az átlagembert elsősorban a biztonságérzet hiánya zavarja. "Az SZDSZ dogmatikus liberálisainak nyomására az állam további csökkentése valóságos monomániájává vált  a szoclib kormányzatban, és az MSZP ebben a tekintetben az SZDSZ ultraliberális szárnyának foglya lett" – véli a politológus.

gyurcsányGyurcsány Ferenc OTP SZDSZ A szerkesztő ajánlja IMF MSZP Alstom Gyurcsány Ferenc lemondott Hitelek: lakás autó Részvénypiacok biztonság Bokros Lajos fogyasztási cikkek Sergey Brin Timothy Geithner Székely Tamás Mol Európai Unió Ágh IBM bajnai-csomag kgfb