Világgazdaság

300 új munkahely Debrecenben

300 új munkahely várja a T-Systems leányvállalata, az IT Services Hungary ma átadott, debreceni irodakomplexumában a nyelveket beszélő, diplomás fiatalokat.

Az új, több mint 10 000 négyzetméteres modern épülettel és további munkahelyek teremtésével bővül a 2008-ban „Az év befektetője” díjat nyert vállalat – így válva a kelet-magyarországi régió legnagyobb informatikai szolgáltató központjává.

A T-Systems leányvállalata, az országosan 1800 embert foglalkoztató, budapesti és debreceni központtal működő IT Services Hungary rendszerintegrációs és üzemeltetési területeken szolgálja ki nemzetközi ügyfeleit. A T-Systems az informatikai és kommunikációs technológiai piac vezető vállalataként tudásösztönző befektetéseivel hosszú távra tervez Magyarországon. A ma Debrecenben átadott több mint 10000 négyzetméteres irodaházban – mely az egyetem és az üzleti szféra együttműködésén alapuló komplexumban, a Tudásparkban kapott helyet – az IT Services Hungary a minőségi munkakörülmények biztosításán túl folyamatos át- és továbbképzési tréningeket, és valódi karrierlehetőséget nyújt jelenlegi és leendő munkatársainak.

„Ez nem csupán egy irodaház, mely a legmodernebb technológiai és környezetvédelmi szempontok szerint épült, hanem az IT Services Hungary sikertörténetének szimbóluma. Vállalatunk 2007-ben 15 fővel indult Debrecenben, ma pedig örömmel jelenthetem be, hogy ez év végéig 900 fiatalnak biztosítunk munkalehetőséget a régióban.” – mondta el Ilosvai Péter, az IT Services Hungary ügyvezető igazgatója.

A 4 milliárd forintos beruházás több szempontból is kiemelkedő értéket képvisel: a teljes telek terület 60%-án zöldfelület került kialakításra, a magas fokú adatbiztonsági és technológiai követelmények kielégítéséről 400.000 méter kábel gondoskodik, a magas szintű rendelkezésre állás a hét minden napján 24 órában biztosított (az iparág TIA-942 szerinti TIER III mutatója alapján),  mindamellett, hogy az épület a mozgássérültek számára is akadálymentes. Az épület a HUNÉP cégcsoport beruházásában és kivitelezésében valósult meg, a Magyar Fejlesztési Bank finanszírozásával.

Az eseményen részt vett Bajnai Gordon. A miniszterelnök beszédében kifejtette: Magyarország versenyképességének kiváló bizonyítéka az új debreceni szolgáltatóközpont megnyitása. Létrehozása azt bizonyítja, hogy a hosszútávra tervező külföldi befektetők bíznak az országban, bíznak a magyar munkerő felkészültségében.  Bajnai Gordon hozzátette: a válságkezelés mellett a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy egyre több befektető minél több munkahelyet hozzon létre Magyarországon. Az elkészült központ egy újabb jelentős lépés ahhoz, hogy Magyarország a regió szolgáltatási központjává váljon.   

A hivatalos ünnepségen Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrár és Műszaki Tudományok  Centrumának elnöke kiemelte a vállalat támogatásával létrehozott szakmai programokat és képzéseket, melyek nélkülözhetetlenek a diákok naprakész tudásának megalapozásához, s karrierjük építéséhez az iskolapadok után.

„Büszke vagyok arra, hogy városunkban tudhatunk egy olyan vállalatot, mely nem csak Debrecen, hanem a térség fiataljainak is kiemelkedő szakmai lehetőséget nyújt. Biztos vagyok benne, hogy a város jó elhelyezkedése, fejlett infrastruktúrája, és képzett munkaereje miatt jó választás, mely hosszú távú együttműködést tesz lehetővé az IT Services Hungary-vel.” – üdvözölte Kósa Lajos, a cívis város polgármestere az újonnan átadott irodaházat, és a vállalat jövőbeni terveit.

Autók Magyar Nemzeti Bank (MNB) Lendvai Ildikó elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság Bajnai Gordon OTP A szerkesztő ajánlja Vállalati jelentések Lakossági energiaellátás it services forintárfolyam Felmérések influenza Alstom autóipar Draskovics Tibor Elemzői vélemények Debrecen General Motors Tálas Péter repülés Részvénypiacok Európai Parlament VPOP Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása SZDSZ-ügyek Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa Deviza- és árupiac Zöld ügyek T-Csoport Microsoft Gazdák és termelők Mol Botrányok a politikában H&M MDF-ügyek Egyesült Államok ORTT OECD Bajnai Gordon kormányfő lett bajnai-csomag infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Magyar Bankszövetség Gráf József tömegközlekedés