Világgazdaság

Vegyesen mért osztalékok

Nincs drámai meglepetés a hazai tőzsdecégek ez évben fizetendő osztalékait illetően, igaz, a Mol és az OTP részvényeseinek, úgy tűnik, változatlanul le kell mondaniuk a tavalyi eredményből történő részesedésről.

Bár a BÉT-en szereplő társaságok többsége nominálisan sem szándékozik változtatni a papíronkénti osztalékon az elmúlt évhez képest, a csökkenő kamat- és hozamkörnyezetben ez is elég az érdeklődés fenntartásához.
Az árfolyamra vetített osztalékhozamot tekintve az idén egyértelműen az MTelekom a favorit. A távközlési cég tulajdonosai ebben az évben is 74 forinttal számolhatnak papíronként, amely a tegnapi záróárhoz képest majdnem 9,5 százalékos hozamnak felel meg.
Az Elmű–Émász páros befektetői sem járnak rosszul, hiszen az ő zsebüket is bőven feletti hozam üti majd, és nem rossz a Zwack 5,66 százalékos osztalékhozama sem.
Az árfolyamok tavalyi alakulása ugyanakkor némileg árnyalja a képet. Az eredményeit minden bizonnyal teljes egészében tartalékoló OTP kurzusa például 82,1 százaléknyit erősödött.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

BÉT - Napi események NAV osztalék Világkereskedelmi Szervezet (WTO) PSZÁF infrastruktúra-fejlesztés 2010 Gordon Brown OTP turizmus Politikai közvélemény-kutatások részvények A szerkesztő ajánlja makroadatok IMF Vállalati jelentések forintárfolyam Orbán Viktor Elemzői vélemények országgyűlési választások 2010 Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok Bokros Lajos Google Inc. mezőgazdaság MSZP-ügyek Karrierklub Jobbik-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa Deviza- és árupiac Zöld ügyek Bookline.hu Nyrt. utazás adó Mol Európai Unió BMW Bernard Madoff ingatlanpiac MÁV Optimista sarok infokommunikáció Fidesz-ügyek Oszkó Péter tömegközlekedés