Világgazdaság

Megdöbbentő bejelentés: a BP hetekkel előbb tudott a robbanásveszélyről

A British Petroleumot hetekkel a bekövetkezett robbanás előtt figyelmeztette egy, a Mexikói öbölben lévő olajfurásnál dolgozó munkás, hogy a fúrótorony biztonsági berendezésénél szivárgást észlelt.

Tyrone Benton a BBC-nek elmondta, hogy a szivárgást annak idején nem javitották meg, hanem ehelyett a hibás berendezést lezárták és egy másodikra támaszkodtak. A BP szerint a Transocean tulajdonosai a felelősek a biztonsági berendezés működtetéséért és karbantartásáért.

A Transocean a maga részéről viszont azt közölte, hogy a biztonsági berendezést sikeresen kipróbálták még az április 20-án bekövetkezett  baleset előtt, amelynek során 11 ember életét vesztette.

BÉT - Napi események Pénzügyi és gazdasági válság 2010 EKB Transocean A szerkesztő ajánlja Fóris György akciók forintárfolyam Elemzői vélemények Bebesy Dániel A második Orbán-kormány Bűnügyek robbanás Simor András Betéti kamatok Adósságválság az EU-ban makromutatók MSZP-ügyek Karrierklub Élelmiszerpiac A munka világa adó Sólyom László BP CIB Bank Zrt. Angela Merkel Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon