Világgazdaság

Egyre több az új munkahely

Észak-Magyarországon jócskán megugrott a nem támogatott új munkahelyek száma

Élénkülés tapasztalható a magyarországi munkahelykínálatban a tavalyi visszaesést követően. Noha júliusban az újonnan bejelentett álláshelyek száma némileg alulmaradt júniushoz képest, a tavaly júliusi adatokkal összevetve az idei hetedik hónapban 45 százalékkal több új munkahely létesült hazánkban – derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat legfrissebb munkaerő-piaci körképéből.

A legtöbb új, nem támogatott álláshelyet Nyugat-Dunántúlon és Közép-Magyarországon kínálták a foglalkoztatók. Júniushoz képest egyetlen régióban, Észak-Magyarországon volt emelkedés (75,5 százalék) és ugyanitt regisztrálták 2009 júliusához képest a legnagyobb volumenű növekedést (174,4 százalék).

További részletek a holnapi Világgazdaságban!

BÉT - Napi események Audi Hungaria Motor Kft. 2010 kutatás Tata A szerkesztő ajánlja makroadatok foglalkoztatás Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Alstom Gyurcsány Ferenc lemondott A második Orbán-kormány Cashline Kft oktatás A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság Ipsos Federal Reserve - Fed Wall Street adó munkahelyteremtésMagyar Telekom Nyrt. Mol bajnai-csomag bankadó