Világgazdaság

Orbán segítségét kérik a kórházak

Már a behajtó cégek sem vállalják át a kórházi adósságot az egészségügy beszállítóitól, mert esélytelen, hogy megkapják a pénzt.

Megduplázódhatott az intézmények júniusi, 40 milliárdos lejárt tartozása, amelynek csak a töredékét fedezi a biztosító tartalékalapjából e célra szánt 27,5 milliárd, szétosztásáról ma tárgyalnak.

Az államtitkár további pénzek után kutat, a kórházak és a betegek pedig a kormányfő segítségét várják. Azért is, mert az elmúlt években 230 milliárdot vontak ki az ágazatból.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Jelentkezzen Ön is a Világgazdaság Egészségügyi konferenciájára: Merre tart az egészségügy? – Stratégia, szerkezetváltás, működésfejlesztés

Az előadók között találkozhat Réthelyi Miklóssal, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium miniszterével, Szócska Miklóssal az egészségügyi ágazatot irányító államtitkárral és Horváth Endrével, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkárával.

Időpont: 2010. november. 4.

BÉT - Napi események NAV elemzések - Gazdaság és Pénzügy PSZÁF Aegon Biztosító 2010 Bank of England british airways Orosz Dániel kórházak Gyógyítás-finanszírozás A szerkesztő ajánlja Az Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése Vállalati jelentések LMP-ügyek asus Nyugdíjkérdés Magyarországon forintárfolyam Felmérések beszállító Henkel Apple Citigroup adósság A második Orbán-kormány kutatás-fejlesztés Ajkai katasztrófa Nokia HP Részvénypiacok A szociális és adórendszer átalakítása Sony Yahoo Alkotmánybíróság Federal Reserve - Fed GfK A munka világa Deviza- és árupiac Microsoft Szakszervezet - Érdekképviselet adó fiat Mol Európai Unió Amerikai piac - napi elemzés ingatlanpiac MÁV kgfb Tesco Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon