Világgazdaság

Korkedvezményes nyugdíj: 65 éves katonák Afganisztánba?

Nem törölhető el a korkedvezményes nyugdíj - hangoztatta Czövek János, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke szerdán a Parlament előtti Kossuth téren tartott figyelemfelkeltő demonstráción

A szolgálati megszüntetésének tervével kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a 12 ezer tagot számláló Hosz szerint a korkedvezményes nyugdíj az utolsó olyan kedvezmény, ami vonzó lehet a katonai pályára jelentkezőknek.

 

További részletek a megszorításokról itt olvashatók!

 

"A kedvezményes nyugdíj azonban nem törölhető el" - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető. "Hatvanöt évesen már egyetlen katona sem vezényelhető például külföldre vagy árvízvédelemre" - fűzte hozzá.

Közben a VDSZ bejelentette, hogy együtt tüntetnek a hétvégén - 16-án, szombaton - a vegyészek a fegyveres testületek tagjaival, katonai alakzatban vonulnak a Hősök terétől a Kossuth térig. A közös cél a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj, amelynek megtartásáért és a több műszakban dolgozókra való kiterjesztéséért a VDSZ évek óta harcol - áll a szervezet közleményében.

 

Autók BÉT - Napi események GVH-ügyek elemzések - Gazdaság és Pénzügy Pénzügyi és gazdasági válság infrastruktúra-fejlesztés Lakossági energia és üzemanyagárak kutatás Bajnai Gordon szakszervezetNyugdíjkérdés Magyarországon Politikai közvélemény-kutatások makroadatok HBR - Vezetés/Szervezés Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam Magyar EU-elnökség Felmérések Matolcsy György autóipar HBR - Stratégia/Tervezés Elemzői vélemények A második Orbán-kormány oktatás A KSH jelenti Adósságválság az EU-ban makromutatók Google Inc. A szociális és adórendszer átalakítása mezőgazdaság fogyasztóvédelem Deviza- és árupiac HBR - Informatika Zöld ügyek Európai Unió Egyesült Államok Amerikai piac - napi elemzés Földrengés Japánban EU aloldal Euróbevezetés biztosítás honvédek Gazprom nyugdíj infokommunikáció korkedvezmény Magyar Bankszövetség tömegközlekedés HBR - Beszerzés/Logisztika