Világgazdaság

39 ezer egy átlagos európai szoba - szállodai körkép

Az átlagos európai szobaár augusztus óta 32 700 forintról 39 000 forintra emelkedett – idézi a szállodai árakat összehasonlító trivago portál adatait a TurizmusOnline.

Az egyes városokban az időszak jeles eseményei is felfelé tornázták az árakat. Milánóban a Fashino Week miatt jelentősen nőtt a szállodai szobák iránti igény. Velencében Filmfesztivál lesz. Így vagy úgy, a trivago szerint rekord magasak az európai árak - írja a TurizmusOnline.

Országok szerint Belgiumban, Németországban és a törököknél nőttek legjelentősebb mértékben az átlagárak. A belgáknál 40 százalékos növekedés mellett 41 044 forint átlagosan egy hotelszoba. Ugyanez a németeknél 30 százalékos emelkedéssel 37 072 forint, Törökország pedig 28 százalékot rádobva átlag 41 044 forintot kér el egy éjszakáért. Svájc, mint megannyi másban, a szállodai átlagárakban is igen drága: 70 834 forintról beszélünk.

BÉT - Napi események elemzések - Gazdaság és Pénzügy sztrájk kutatás turizmus Környezetvédelem - Globalizáció Gyógyítás-finanszírozás makroadatok felmérés BKV orosz-ukrán gázvita Nyugdíjkérdés Magyarországon Költségvetés 2012-2013 Külföldi lapvélemények Oroszország Felmérések Elemzői vélemények Hitelek: lakás A második Orbán-kormány oktatás energetika autó gyógyszeripar A KSH jelenti repülés Reklám és Média európaiFelmérések Adósságválság az EU-ban makromutatók szálloda Részvénypiacok Bosch fogyasztási cikkek Élelmiszerpiac Deviza- és árupiac Zöld ügyek szoba szobaár utazás Gazdák és termelők Európai Unió Amerikai piac - napi elemzés José Manuel Barroso biztosítás ingatlanpiac Angela Merkel Barack Obama infokommunikáció Gázvezetékek Egészségügy - Gyógyítás