Világgazdaság

Elköltik a maradék nyugdíjvagyont, ha nincs IMF-megállapodás

Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a The Wall Street Journal-nak azt mondta, hogy Magyarországnak vannak tervei arra az esetre, ha nem születik megállapodás a Nemzetközi Valutaalappal egy hitelkeretről.

Az NGM tisztségviselője azt mondta, ebben az esetben a korábbi EU-IMF hitelből megmaradt, a Magyar Nemzeti Banknál elhelyezett betétek rendelkezésre állnak. Az állam képes magát finanszírozni a Mol-pakett értékesítésével, valamint a megmaradt nyugdíjpénztári vagyonnal.

Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a The Wall Street Journal-nek úgy nyilatkozott: a kormány jelenleg vizsgálja a hitelkerettel kapcsolatos lehetőségeket, de nem lenne tragédia, ha nem születne meg az EU-IMF készenléti hitelmegállapodás.

Pleschinger megfogalmazása szerint minden lehetséges verziót megvitatnak és az ország számára legmegfelelőbb megoldást választják majd. Az államtitkár a WSJ-nek azt állította, a hasznos lenne Magyarország számára, ugyanakkor az sem lenne tragédia, ha nem születne megállapodás.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) Nemzetközi konfliktusok PSZÁF turizmus makroadatok Cégjog IMF Vértes András Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam nyugdíjvagyon Matolcsy György A második Orbán-kormány megállapodás Soros György Christine Lagarde makromutatók Részvénypiacok GfK A munka világa IMF-megállapodás utazás Európai Unió Chrysler Angela Merkel Oszkó Péter tömegközlekedés