Zöldgazdaság

Erdőt kapott a világ egyik legjobb kézilabdacsapata

A tereprendezést követően hétezer darab egy-, illetve kétéves tölgy facsemetét ültetnek el a Bakonyerdő által kijelölt részre, amely a Telekom Veszprém Forest nevet viseli majd, és a Közép-dunántúli Piros Túra útvonalának követésével minden érdeklődő természetjáró megtekintheti és bejárhatja.

A Climate Action Kft. a magyar rekordbajnok Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata és a Bakonyerdő Zrt. együttműködésével kilenc kézilabdányi területen (0,8 hektár) kezdett erdőtelepítési projektbe. A tereprendezést követően hétezer darab egy-, illetve kétéves tölgy facsemetét ültetnek el. A történet érdekessége, hogy a Bakonyerdő által kijelölt rész a Telekom Veszprém Forest nevet kapja majd, melyet a Közép-dunántúli Piros Túra útvonalának követésével minden érdeklődő természetjáró megtekinthet és bejárhat. 

Erdőt kapott a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata.
Fotó: Climate Action Kft.

A világ egyik legjobb férfi kézilabda-együtteséből a bejáráson többen ásót ragadtak, köztük a korábbi magyar válogatott, Bajnokok Ligája-győztes klasszis, Nagy László sportigazgató, a gárda svéd csapatkapitánya, Andreas Nilsson, Ligetvári Patrik és az egyiptomi Jahja Omar.  

A Climate Action Kft. – amely már a budapesti atlétikai világbajnokságnak is a hivatalos partnere volt – elsősorban az energia-, károsanyag- és klímakockázatokra, valamint a költségcsökkentési megoldásokra fókuszál, de segít a termék-előállítás életciklus-elemzésre alapozott optimalizálásában, vagy akár a karbonpiac kínálta új üzleti lehetőségek közötti eligazodásban is. 

„Egy olyan környezetvédelmi projektet találtunk ki közösen, amelyhez sportolók, helyi közösségek, szurkolók és sportegyesületek is csatlakozni tudnak. A sport szeretete által, a sporton keresztül képesek vagyunk különböző társadalmi rétegeket is megszólítani, és felhívni a figyelmet a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra” – mondta a Climate Action Kft. ügyvezetője, ifj. Gremsperger Gábor. 

 

Nagy László Telekom Veszprém Forest telekom veszprém Bakonyerdő Zrt. erdő
Kapcsolódó cikkek