Több kínai e-kereskedelmi platform, többek között az Alibaba és a Pinduoduo is jelentős árengedményeket kínál az Apple legújabb iPhone 15-ös szériájára, és egyes helyeken akár 125 dollárral olcsóbban lehet megvásárolni az okostelefonokat – írta a Reuters.

iSTYLE
küldött kép
iphone15
apple
Fotó: iSTYLE

Kínában az Apple időnként lehetővé teszi a parterei számára, hogy kedvezményeket kínáljanak a kereslet ösztönzése érdekében – a helyi online áruházak azonban heves árháborút vívnak, miután a lassuló gazdaság miatt a fogyasztók egyre szorosabbra húzzák a nadrágszíjat.

A közelgő Singles Day nevű vásárlási fesztivál miatt azonban a verseny még élesebb lett.

A Pinduoduón például az iPhone 15 Plust közel 125 dollárral olcsóbban lehet megvásárolni, az Alibabán pedig a Pro Max modellekre akár 180 dolláros akciókat is lehet találni.

Elemzők szerint az iPhone 15 nem fogy olyan jól Kínában, mint elődje. A Counterpoint Research a múlt héten közölte, hogy az iPhone 15 eladásai Kínában 4,5 százalékkal csökkentek az iPhone 14-hez képest a piaci bevezetést követő első 17 napban.

Az Apple és beszállítói máris megszenvedik a kínai iPhone-tiltást

Az amerikai–kínai geopolitikai feszültség éleződése közel 200 milliárd dolláros léket vágott a világ legértékesebb cégének értékén.