Bár a második negyedéves eredménybeszámolójukban bejelentették, úgy tűnik, hogy most már hivatalos: új étteremláncot indít az USA-ban a McDonald’s, mégpedig CosMc néven, amely valószínűleg üdítőket, kávékat és egyéb italkülönlegességeket fog kínálni – írta a Fox Bussiness.

Economy In Krakow, Poland McDonald's
A McDonald’s új üzlete várhatóan 2024-ben indul el az Egyesült Államokban.
Fotó: Jakub Porzycki/AFP

A héten egy új épület jelent meg az Illinois állambeli Bolingbrook városában, amelyen a McDonald’s márka megszokott betűivel és sárga színével a CosMc felirat virít: úgy tűnik, hogy ez lesz a márka új étteremláncának első üzlete.

Bár még nem nyitott ki, az építkezés teljesen befejeződött, lesz autós kiszolgálás is, valamint a menüt is meg lehet tekinteni, amelyen árak még nem, de a termékek már láthatóak. A spin-off látszólag italokra fog fókuszálni, az étlapon ugyanis csak teák, limonádék és különböző kávéfajták láthatóak, néhány édességgel kiegészítve.

Az CosMc egy kis formátumú koncepcióétterem lesz, amely a McDonald’s DNS-ére épül, de saját, egyedi személyiséggel fog rendelkezni

– mondta júliusban Chris Kempczinski vezérigazgató a második negyedéves eredménybeszámolójában. A gyorséttermi óriás jövő év elején indítja el az új márkát, amely egyelőre csak egy maréknyi helyszínen lesz jelen az Egyesült Államokban.

Kempczinski az év eleje óta egy agresszív növekedési stratégiát indított el, és az új üzletág is ebből született meg. A McDonald’s részvényei idén 9 százalékkal emelkedtek, lemaradva a Burger King anyavállalat Restaurant Brands 13 százalékos növekedésétől.

S bár mindkettő alulteljesít az S&P 500 18 százalékos idei teljesítményéhez képest, sokkal jobban állnak, mint más gyorséttermek: a Yum Brands, a KFC és a Taco Bell anyavállalatának részvényei például 3 százalékkal csökkentek.

A McDonald's árfolyama 1 év
 

Egyébként az új márka neve beszédes, CosMc ugyanis eredetileg a 90-es években a McDonald’s egyik kabalafigurája volt, aki azonban még Ronald bohócnál és a lila Grimasznál is furcsább karakter volt: egy űrlény, aki azért szállt le a Földre, hogy megkóstolja a márka ételeit. Nem sokkal később CosMc egy sor különlegességet is becsempészett az étterem menüjébe, amik ízvilágukban eltértek a megszokott McDonald’stól, így lehetséges, hogy az új üzletláncnak is ez lesz a célja: „Meki, de más”.

A CosMc hivatalos debütálása várhatóan 2024-ben lesz, de a befektetők és a fogyasztók több részletet megtudhatnak a cégtől szerdán, amikor a vállalat megtartja éves befektetői napját.

Trükkös béremelést jelentett be a magyar McDonald’s: aki megbízható, sokkal többet keres decembertől

Az idén eddig már kétszer emelt a béreken a McDonald’s. A gyorsétteremlánc most megjelenési bónuszt vezet be, akár 11 százalékkal is nőhetnek a fizetések.