Bernanke

Új korszak köszöntött be a globális piacokon?

Ben Bernanke június 19-én – korábban soha nem hallott nyíltsággal – az eszközvásárlási program közelgő végéről beszélt, a kínai jegybank is felhagy a lazítással, az aranylufi az idén már másodszor pukkant nagyot – mindezek akár egy korszakváltás jelei is lehetnek a globális piacokon. Vajon „komoly dolog”, valódi trendforduló, globális korrekció jön, vagy „csupán” az alacsony hozamok érája közeledik a végéhez?

Szeptemberben lassulhat le a pénznyomtatás

Már szeptemberben elkezdődhet az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve mennyiségi enyhítési programjára fordított likviditáspótló összeg csökkentése, de a ciklus kifutása valószínűleg nem okoz rendszerszintű pénzügyi válságot a felzárkózó gazdaságokban - jósolták új helyzetértékeléseikben londoni befektetési elemzők.

Pénzügyi szakadék - Bernanke ijesztget

Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnöke azt követelte, hogy az amerikai politikusok találjanak gyors megoldást a költségvetési vitára. A Fed ugyanis nem rendelkezik eszközökkel azoknak a károknak a felszámolására, amelyeket az úgynevezett költségvetési szakadék hozna magával - figyelmeztetett Bernanke.
Világgazdaság Piactér