depresszió

Áldásból átok lett a Michelin-csillag

Egy több séf fordít hátat az elit éttermeknek, az iparág súlyos problémája a túlhajszolás. Egy fiatal séf azért hunyt el, mert nem volt ideje kikezelni mandulagyulladását.

Remek hírt kapott a Richter Amerikából

A Richter és az Allergan megkapta az amerikai gyógyszerhatóság, az FDA engedélyét a Vraylar (cariprazine) alkalmazásának kiterjesztésére.

Pénzzavarnál okoz depressziót egy gén

Meglepő felfedezést tettek az MTA és a Semmelweis Egyetem kutatói, miközben a depressziót kiváltó génvariánsokat keresték az emberi genomban.

A magyarok a legdepressziósabbak az Európai Unióban

Összességében több nő depressziós, mint férfi az Európai Unióban, ahol a felnőtt férfiak 5,4 százaléka, a nők 7,9 százaléka érintett ebben a betegségben. A magyar férfiak és nők viszonylatában megállapítható: a hölgyek depressziósabbak a férfiaknál, mégis utóbbiak vezetik az európai listát.

Új skizofrénia-szer: felgyorsulhat az engedélyezés

Újra benyújtotta a cariprazine nevű antipszichotikum törzskönyvezési kérelmét az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatalához (FDA) a Richter és az Actavis. Az FDA visszaigazolta, hogy a hatósági véleményezési eljárás 2015 második negyedévére várható, így a készítmény az USA-ban óvatos becslések szerint a jövő év közepén kerülhet piacra.

Egymilliárddal kevesebbe kerül a depresszió gyógyszeres kezelése

Az utóbbi két évben nominálisan is több mint egymilliárd forintot spórolt meg az egészségbiztosító a depressziós betegek gyógyszeres kezelésén, döntően az úgynevezett generikus programnak köszönhetően, amely az olcsóbb orvosságok rendelését ösztönzi.
Világgazdaság Piactér