egészségtelen

Ezekben a városokban olyan magas a légszennyezettség, hogy kerülni kell a szabadban tartózkodást

A riasztás elsősorban a gyermekeknek, a várandósoknak, az időseknek, és a krónikus betegeknek szól.
2021.12.28 Olvasási idő:

Rossz munkahelyi körülményekben az élen állunk - szerintünk

Az Ipsos kutatása szerint a magyar munkavállalók a harmadik helyen állnak a munkahelyüket rossz környezetnek ítélő dolgozók nemzetközi rangsorában.
2012.03.14 Olvasási idő:

Ha lesz só- és cukoradó drágulásnak nézünk elébe

Már az idén ötmilliárd forint lehet a népegészségügyi termékdíj, a gyártók áremelést rebesgetnek.
2011.06.21 Olvasási idő:

Sóstop és termékdíj

Négyszázmillió liter. Ennyit fogyaszt a magyar évente a jeges teának nevezett léből. Amelyben tea alig, aroma, irdatlan mennyiségű cukor és más adalék annál több van.
2011.06.09 Olvasási idő:

Rágcsálnivalók, üdítők - Ennyit adózunk majd a nassolás után

Népegészségügyi termékdíjat vezetne be jövő januártól a kormány a túlzottan sós és cukrozott élelmiszerekre és italokra. Az ebből származó 20-30 milliárd forint egészségügyi célokra menne. A hamburgerek és a készételek egyelőre mentesülnek. A munkaanyag hamarosan a kormány elé kerül.
2011.06.09 Olvasási idő:

Zsíros pénzt töltenének a büdzsébe

Meghaladhatja a 386 milliárd forintot is az egészségtelennek tartott élelmiszerekre kivethető termékdíj, ha megnyeri a kormány tetszését az erről készült szakértői anyag. Az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézet munkatársai „feketelistára” küldenének bizonyos csokoládékat, cukrászsüteményeket, hamburgereket, szénsavval dúsított üdítőitalokat, de egyes étolajféléket is.
2011.03.31 Olvasási idő:

Zsíros pénzekkel töltenék meg a költségvetést

Meghaladhatja a 386 milliárd forintot az egészségtelen élelmiszerekre kivetett termékdíj, a Világgazdaság birtokában lévő szakértői anyag sorsáról a kormány dönt. A többletforrásból rendbe tehető a pénzhiánnyal küszködő egészségügy.
2011.03.31 Olvasási idő:

Áremelést és elbocsátásokat hozna a hamburgeradó

Sem gazdasági, sem egészségpolitikai indokok nem szólnak az élelmiszeripari különadó mellett - érvel az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége. Információk szerint a kormány adót vetne ki az "egészségtelen" élelmiszerekre, azonban szakértők szerint nincs egészségtelen élelmiszer, csak egészségtelen táplálkozás.
2011.02.15 Olvasási idő:

Tíz forintos eü-hozzájárulást vetnének ki az egészségtelen termékekre

Tíz forint egészségügyi hozzájárulást vetne ki az egészséget kockáztató élvezeti cikkekre és élelmiszerekre a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület.
2010.06.23 Olvasási idő:

Büntetőadóval szorítanák vissza a szénsavas üdítőket az Egyesült Államokban

Egyre többen követelik az Egyesült Államokban, hogy a szövetségi kormányzat extraadó kivetésével próbálja csökkenteni az egészségtelen ételek és a kalóriadús szénszavas üdítőitalok túlzott fogyasztását.
2009.09.07 Olvasási idő: