Joint Venture Szövetség

Kérdéses, mi lesz az uniós pénzek után

Idén 4 százalék körül, míg jövőre 3–3,5 százalék között alakulhat a gazdasági növekedés a Joint Venture Szövetség által szervezett Vállalati tervezés című konferencia elemzői kerekasztalának résztvevői szerint.

A robotoknak nehéz lesz eladni az autókat

Az alacsonyabb fejlettségi szintről csak gazdasági növekedéssel lehet kitörni, amire innovációra van szükség, ami viszont egyre drágább lesz.

Joint Venture Szövetség: A kormány rontotta a befektetői környezetet

Magyarország súlyos növekedési problémával küzd, melynek oka elsősorban nem a nemzetközi pénzügyi-gazdasági válság. A gyenge, környező országokétól is jellemzően elmaradó gazdasági teljesítmény elsődleges oka az, hogy nem áll rendelkezésre egy olyan befektetői környezet, amely a beruházások biztonságát és megtérülését segítené és fenntartható növekedési pályára vezetne – írja elemzésében a Joint Venture Szövetség (JVSZ).

NGM: A kormány tárgyalást kezd az itteni multikkal

Magyarország erős Európában érdekelt, de olyan integrációban, amelyben a döntéshozatalban a nemzeti érdekek szerepet kapnak, figyelembe veszik azokat - emelte ki Hidvéghi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) helyettes államtitkára a Joint Venture Szövetség (JVSZ) keddi budapesti rendezvényén.

38-an tartanak el 100 embert - Ez Magyarország

A gazdaságpolitika fordulatra kényszerül, mert nem vált be az eddig követett recept. A gondok nagy része Magyarországon nem is a válság során alakult ki. A vállalatoknál sokkal fontosabbá vált a makrofolyamatok elemzése - derült ki a (többek között Bod Péter Ákos és Vukovich Gabriella részvételével megtartott) Joint Venture Szövetség konferenciáján.
Világgazdaság Piactér