korrupt

Korrupt rendőrségi vezető ellen indul eljárás

Úgy befolyásoltak egy pályázatot, hogy azt az előre megbeszélt cég nyerje el.
2021.06.18 Olvasási idő:

Közel tízmilliárdot terveznek a pártoknak és alapítványaiknak jövőre

A 2014-es büdzsé tervezetében közel tízmilliárdos támogatást terveznek a pártoknak és alaíptványaiknak, ezen belül 6 milliárdot a választási kampányra. A Transparency International szerint Magyarországon kiemelkedő korrupciós kockázat a pártok és a választási kampányok finanszírozásának az átláthatatlansága. A szervezet szerint, ha a pártok korrupt támogatást fogadnak el a választások során, akkor kormányra kerülve kénytelen lesznek közpénzből visszaosztani az őket támogatóknak, s ezért termelődik újra és újra a közbeszerzési korrupció is.
2013.10.04 Olvasási idő:

Sukoró, BKV, Mol – Ezeket az ügyeket kifogásolja a TI

A Transparency International 37 országban vizsgálta az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) külföldi tisztviselők megvesztegetése elleni egyezményének végrehajtását, melyben Magyarország a legrosszabb besorolást kapta. A nemzetközi korrupció ellenes szervezet jelentésének magyarországi fejezete az antikorrupciós tevékenységek összehangolását és a megelőzés fontosságát hangsúlyozza.
2011.05.26 Olvasási idő:

Korrupt menedzserek a Deutsche Bahnnál

A Deutsche Bahn (DB) német vasúti társaság több menedzsert bocsájtott el, mert euróban számolva milliókat fizettek ki kenőpénzként külföldi rendelések megszerzéséért - jelenti az N24 német hírtévé.
2010.07.09 Olvasási idő:

Kik és mennyire korruptak? - Válaszoljon!

A hazai gazdasági élet szereplői – legyen szó vezetőkről vagy alkalmazottakról – vajon mennyiben tudják elkerülni a korrupciót? A versenyképesség, a hosszú távú működés érdekében tett vagy elutasított tisztességtelen ajánlatok döntően befolyásolhatják a cégek jövőképét vagy éppen erőforrásaik kihasználtságát. De kik a korruptak?
2010.03.12 Olvasási idő:

Kommandósok fogták el a korrupt APEH-ellenőrt

Salgótarjánban őrizetbe vették az adóhatóság egyik főosztályvezetőjét.
2009.09.23 Olvasási idő:

A korrupt elit gyülekezete? Mit gondolnak a volt miniszterelnökről?

Az, hogy Mirek Topolánek volt cseh miniszterelnök - jelenleg a Plolgári Demokratikus Párt (ODS) elnöke - nyaral, az ő magánügye. De az itáliai nyaralásáról készült fotók azt mutatják, hogy nem szabadságon van, ezért a médiának kötelessége ezeket nyilvánosságra hozni - írja a Respekt című prágai hetilap.
2009.08.05 Olvasási idő:

Pénzmosás és korrupció: ingoványos terület a labdarúgás

A fontos üzletággá előlépő labdarúgás és a nagy összegek mozgatása kiváló táptalajt kínál a pénzmosás és más gazdasági visszaélések számára – figyelmeztet az OECD keretében létrehozott bűnüldöző munkacsoport, az FATF.
2009.07.02 Olvasási idő:

Sikkasztás, korrupció - Halálra ítéltek egy volt menedzsert Kínában

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint Jinanban halálra ítélték a 2002 decemberében alapított Capital Airports Holding társaság (CAH) volt vezetőjét.
2009.02.11 Olvasási idő:

Tilos személyes információkat közzétenni - A korrupt tisztségviselő "elintézte"

Szigorították az internet cenzúrát egy kínai tartományban, miután leleplező felvételek jelentek meg a világhálón egy luxus körülmények között élő korrupt tisztségviselőről.
2009.01.20 Olvasási idő: