kötvényalap

Kötvényalapokat vert az állampapír

Kockázatkerülő ügyfélként magasabb hozamra tudtunk szert tenni tavaly év eleje óta, ha hároméves lakossági állampapírba fektettünk, mint ha rövid kötvényalapba vagy éves, féléves kötvényekbe fektettünk volna

Nyerő maradt a kötvényalap

A magyar állampapírpiac a tőzsdék esése közepette is erős maradt, akinek hosszú kötvényalapja volt, jól járt az elmúlt hónapokban. Számos abszolút hozamú alapban is megmaradt a befektetők pénze, és a tőkevédett alapok kétötöde is pluszban vészelte át a tőzsdei esést.

Ismét bővülnek az alapok

A brókerbotrányok hatásait már nem érzik az alapkezelők, az alacsony hozamok miatt viszont gyorsan olvad a pénzpiaci és a kötvényalapok vagyona. A vegyes alapokban és az ingatlanalapokban viszont továbbra is látnak fantáziát a befektetők

Így gyűjthettünk magas hozamokat kötvényalapokkal

A csökkenő állampapírhozamok miatt szép nyereség keletkezett az elmúlt hónapokban a hazai kötvényalapokon. Hosszabb távon a magasabb kockázatú abszolút hozamú kötvényalapok között voltak a legjobb befektetések.

10 százalékos hozam kötvényalapokkal, így

Magyarország és az euróövezet országainak leminősítése, valamint az ezzel való riogatás magasra emelte a hitelpapírok hozamát. A hazai befektetési alapkezelők közül többen is úgy látják, érdemes megragadni az ebben rejlő lehetőséget, ezért sorra indítják a különböző kötvényalapokat.
Világgazdaság Piactér