peter attard montalto

Nomura: még így is nehéz lesz lekerülni a szégyenpadról

A túlzott deficit eljárás alóli kikerülés még a 2012-es, vártnál jobb államháztartási adatok után sem biztos – írja Peter Attard Montalto, a Nomura igazgatója.
2013.04.02 Olvasási idő:

2013: válság volt, van, lesz?

Csökkenő üzleti bizalomról számolnak be a világ pénzügyi szakemberei, mégis reménykedve tekintenek a 2013-as évre - mutat rá közös tanulmányában az ACCA és az IMA. Az immáron tizenhatodik alkalommal megjelenő Világgazdasági Helyzetfelmérés ezúttal 1994 nemzetközi – köztük hazai – szakember véleményét veszi figyelembe.
2013.02.27 Olvasási idő:

A Nomura elemzőjét is sokkolták Matolcsy kijelentései

„Hiba volt a forintot erősíteni az infláció féken tartása érdekében; hibás döntés volt 2010 előtt erősen tartani a forintot; Magyarországnak szakítania kell a hagyományos gazdasági modellekkel” – ilyen megjegyzéseket olvashattunk a napokban a nemzetgazdasági minisztertől. A forint nagyon nem szereti ezeket – szögezi le Peter Attard Montalto, a Nomura igazgatója.
2013.01.11 Olvasási idő:

Nomura: A piac felébredt, és kíváncsi, mi történik Magyarországon

A mostani az első alkalom, hogy a kormány explicit módon szóba hozza, mi lesz március után a Magyar Nemzeti Bank szerepe, a piac pedig azonnal reagált is – írja Peter Attard Montalto, a Nomura elemzője.
2012.12.18 Olvasási idő:

Nomura: Matolcsy diktálja a kamatcsökkentést

A keddi kamatvágás a nem működő hitelcsatorna és a magas devizaadósság miatt csak minimális pozitív hatást gyakorol a magyar gazdaságra – írja Peter Attard Montalto, a Nomura stratégája.
2012.11.28 Olvasási idő:

Nomura: gyenge a Matolcsy-csomag, kevés lesz az IMF-nek

A pénteken bejelentett Matolcsy-csomag az EU pénzügyminisztereinek elegendő lehet a túlzottdeficit-eljárás leállításához, de az IMF számára biztosan nem a tárgyalások érdemi folytatásához – írja Peter Attard Montalto, a Nomura vezető elemzője.
2012.10.05 Olvasási idő:

Négyszáz dolgozót küldhet el a Sanyo

2012.07.26 Olvasási idő:

Nomura: elbukhatja a kormány az államadósság elleni harcot

Az IMF-nek és az Európai Központi Banknak is lesznek problémái a tranzakciós illetékkel, amelyből amúgy sem folyhat be annyi az államkasszába, mint amennyire a kormány számít – írja kedden közzétett elemzésében Peter Attard Montalto, a Nomura szakembere.
2012.07.10 Olvasási idő:

GKI: A kormány újabb súlyos csapást mér a befektetői bizalomra

A magyar kormány ismét hatalmi döntéssel akarja felülírni a hitelfelvevők és a bankok magánjogi szerződéseit, ami jogállamban tilos, újabb súlyos csapást mér a már eddig is súlyosan megroppant befektető bizalomra - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt. gyorselemzésében, amelyet hétfőn juttatott el az el MTI-nek.
2011.09.12 Olvasási idő:

Exkluzív - Magyarország nem megy csődbe a frank miatt

Az UBS Wealth Management tegnapi elemzése szerint 20-30 százalékos esély van arra, hogy a frank tombolása csődöt hoz Kelet-Európában. Peter Attard Montalto, a Nomura közgazdásza a Világgazdaság Online-nak azt mondta, Magyarország nem megy csődbe a frank szárnyalása miatt. Ugyanakkor hozzátette, aggodalomra ad okot, hogy Magyarországnak nincs védőhálója.
2011.08.25 Olvasási idő: