rali

Homokdűnéken át a célig

Még ma is az autósport egyik meghatározó eseménye a Dakar rali, amely a mauritániai terrorfenyegetettség után éppen tíz éve köszönt el Afrikától.

Megtorpanhat a tőzsdei rali

A jó makrogazdasági mutatókra alapozva optimisták maradtak az elemzők az amerikai gyors­jelentési szezon profitkilátásaival kapcsolatban.

Lemaradt a raliról a lakosság

Miközben a BUX index több mint 38 százalékkal emelkedett az október végéig tartó egy évben, a háztartásoknál lévő részvények mennyisége alig 6,5 százalékkal nőtt. Ez arra utal, hogy a kisbefektetők elkezdtek túladni a részvényeiken.

Apple: meddig tart a rali?

A várt növekedési rátákhoz és az aktuális eredményekhez képest az Apple árfolyama viszonylag szerény szinteken áll, ez azonban még kevés lehet a további jelentős növekedéshez, aminek forrása inkább a piaci pszichológiában keresendő. A hosszú távú befektetőknek erősen javasolt megvárni karácsonyi szezonról beszámoló negyedik negyedéves gyorsjelentést.

Rövidebb az út a kijárathoz - Mit lép az EKB?

Az Európai Központi Bank decemberben indított hároméves likviditási tendere több szempontból is sikeresnek bizonyult. Többek között elhárított egy kiterjedt hitelszűkét az eurózónában, fellendítette a periférikus kötvénypiacokat, és az elmúlt 15 év legjobb évkezdését eredményezte a globális részvénypiacokon – írja az FX Pro.

Óriásit bukott az Apple

A tegnapi ingadozó mozgást az Európából érkező hírek okozták első sorban, a jelenlegi helyzetben lehetetlen megjósolni, milyen irányba fog mozogni a piac.

A piercing line gyertya meghatározó eseményt jelent

A múlt héten az indexek 2009. július óta a legerősebb ralit élték meg. A Dow közel 5 %-os emelkedést ért el, pozitív tartományba érve. Szinte minden nap az európai indexek határozták meg a Wall Street hangulatát.
Világgazdaság Piactér