tanítás

A minisztérium szerint sajnálatos a pedagógussztrájk

A pedagógus szakszervezetek beszámolója szerint több, mint húszezren vettek részt a hétfői sztrájkban.
2022.01.31 Olvasási idő:

Életbe lépett a tanítási menetrend

Mától a tanítási időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKK-járatok.
2020.09.01 Olvasási idő:

Normál menetrend szerint tervezik a tanévkezdést Magyarországon

Szeptember elsején hagyományosan indulhat az iskola.
2020.08.11 Olvasási idő:

Messze még az e-tankönyvek kora

Komoly vitákat váltott ki a köznevelési rendszer átalakításának egyik fontos eleme, hogy a közoktatásban egységes tartalmi szempontok szerint, egységes tankönyvekből tanuljanak a diákok. Mindeközben az európai iskolák egy része már inkább azzal van elfoglalva, hogy nyomtatott tankönyvek helyett hogyan oldhatná meg az oktatást táblagépeken, digitális tananyagok segítségével. Hollandiában, igaz csak a leggazdagabb iskolákban, a felső tagozaton már nem hordanak könyveket, csak laptopot a diákok. De Lengyelországban is egyre több iskola dönt úgy, hogy a hagyományos tankönyvekről áttér a digitális könyvekre és könyvtárakra, hogy megkönnyítse a diákok és tanárok közötti együttműködést, akár tanórán kívül is.
2014.08.31 Olvasási idő:

Holnap sem lesz tanítás a csepeli iskolában

Még kedden sem tanítanak a csepeli Adu Oktatási Központban, ahol a hétfői összesítés szerint 112 diák és tanár lázasodott be múlt hét csütörtök óta - mondta a Független Hírügynökségnek Sepsi Zsigmond, az intézmény vezetője.
2009.09.07 Olvasási idő:

Öröm a diákoknak a válság - Négy napos iskolahetet vezettek be több amerikai államban

Az 1970-es években Új Mexikó az olajválság által okozott nehézségek enyhítésére egyszer már alkalmazta a négy napos iskolai hetet. Florida, Georgia, Indiana, Maine, Missouri és Washington állam egyes régióiban ismét alkalmazzák a módszert.
2009.03.13 Olvasási idő:

Diplomásaink szövegértése nem jobb mint a skandináv érettségizetteké

Hosszabb távon a gazdasági versenyképességet egyértelműen az oktatás minősége határozza meg. A magyar közoktatásba áramló 130 milliárd forint meghatározó része azonban a struktúra átalakítása helyett infrastrukturális és informatikai fejlesztésekre megy – írja a Figyelő.
2008.09.12 Olvasási idő: