Energia

Nincs kibúvó: behívják az orosz hadseregbe már a Roszatom dolgozóit is

Minden szükséges intézkedést megtesz az Ukrajnában folyó háború miatt mozgósított alkalmazottainak megsegítésére az orosz Roszatom. Orvosi rehabilitációs és átképzési program áll a rendelkezésükre, családjaik pedig anyagi és számos más támogatást kapnak.

A Roszatom orosz atomholding vezetője, Alekszej Lihacsov a mozgósított munkavállalókat és családtagjaikat támogató intézkedésekről beszélt a vállalat első idei információs napján a Roszatom vállalati lapja szerint.

Russian Novovoronezh plant, sister project to Turkish first nuclear power plant
A Roszatom minden lehetséges segítséget megad mozgósított alkalmazottainak és családjaiknak.
 Fotó: Anadolu Agency

„Különös figyelmet fordítunk minden olyan családra, amelynek fia, férje és édesapja a fronton van. Főleg azokra, akik elvesztették szeretteiket. A Szövetségi Orvosi és Biológiai Ügynökség egészségügyi intézményeiben orvosi rehabilitációs és adaptációs program működik a sebesültek számára. Lehetőséget biztosítunk számukra a szakmai átképzésre, új szak megszerzésére. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy elvtársaink igényt érezzenek, méltósággal élhessenek és dolgozhassanak” – mondta Alekszej Lihacsov.

 A vállalati önkéntesekre is lehet számítani

Elmondása szerint a Roszatom önkéntesei a „nukleáris városok” minden lakójának – a mozgósítottak hozzátartozóinak és az önkénteseknek – segítenek. A nukleáris iparhoz kapcsolódó városokban minden családhoz kijelölnek egy önkéntes kurátort, aki állandó kapcsolatot tart velük. Ezekben az övezetekben a Roszatom minden anyagi és szociális támogatást kiterjeszt a katonai szolgálatra behívott munkavállalóinak. 

Aláírtam a megfelelő megbízást, és már elküldtem az ipar szervezeteinek. Ugyanakkor nemcsak a havi 50 ezer rubel kifizetését fogják meghosszabbítani, hanem minden egyéb intézkedést is: a jelzáloghitel-kamat és a bérlakás kompenzálása, az óvodák és a gyermekek szabadságának kifizetése, a nehéz élethelyzetekben az egyösszegű kifizetések maradnak

– hangsúlyozta Alekszej Lihacsov.

Mint az MTI beszámolt, az ukrán vezérkar kedd reggeli helyzetjelentése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége meghaladta a 161,5 ezret. Az elmúlt napon mintegy 980 orosz katona halt meg. Az ukrán erők kedden megsemmisítettek egyebek mellett nyolc orosz harckocsit, kilenc tüzérségi rendszert és tizenkét drónt.

 

 

mozgósítás Roszatom
Kapcsolódó cikkek