Gwyneth Paltrow megnyerte a polgári pert, amiben a nyugdíjas Terry Sanderson 300 ezer dolláros kártérítést követelt tőle. A színésznő és az optikus még 2016-ban Utah államban ütközött össze síelés közben. Sanderson szerint Paltrow gondatlanságból okozta a balesetet, amiben a férfi ágykárosodást szenvedett.

Actress Gwyneth Paltrow On Trial For Ski Accident
PARK CITY, UTAH - MARCH 30:  Actor Gwyneth Paltrow and attorney Steve Owens react as the verdict is read in her civil trial over a collision with another skier on March 30, 2023, in Park City, Utah. The jury found retired optometrist Terry Sanderson "100 percent" at fault in the mishap that occurred during a run at Deer Valley Resort in Park City, Utah in 2016. Paltrow was awarded the $1 for which she had countersued.  (Photo by Rick Bowmer-Pool/Getty Images)
Fotó: Getty Images

Paltrow és ügyvédje végig kitartott amellett, hogy semmilyen felelőssége nincs a balesetben, azt nem ő okozta. Annak jeleként, hogy mennyire nevetségesnek tartja a pereskedést a viszontkeresetében mindössze egyetlen dollár kártérítést követelt. 

Az esküdtszék kimondta, hogy a balesetért 100 százalékban Sanderson a felelős, így megítélték Paltrow-nak az 1 dollárt kártérítésként.

Színésznőként meglepő módon egy kamera borzolta Gwyneth Paltrow idegeit az ellene zajló tárgyaláson

A tárgyalótermi kamerák beállítása miatt szólalt fel Gwyneth Paltrow ügyvédje a síbaleset miatt indított per szerdai tárgyalásán. Steve Owens azt kifogásolta, hogy az egyik kamera folyamatosan az Oscar-díjas színészőre volt állítva, ami szerinte a tárgyalótermi etikett megsértése. Paltrow 2016-ban ütközött neki egy idős optikusnak egy Utah állambeli sípályán. Terry Sanderson a balesetben maradandó agykárosodást szenvedett, ezért 300 ezer dolláros kártérítést követel a színésznőtől.

Az ügy tárgyalása nyolc napig tartott. Az esküdtek, miután megvizsgált minden bizonyítékot, két órán keresztül tanácskozott. Az ítélet kihirdetésére Paltrow csupán annyit reagált, hogy elégedett a döntéssel – írta meg a Sky News.

Úgy érzem, hogy ha belenyugodtam volna egy hamis vádaskodásba, az sértette volna az integritásomat 

– mondta a színésznő.

Elégedett vagyok az eredménnyel, és nagyra értékelem Holmberg bíró és az esküdtszék kemény munkáját, és köszönöm nekik az ügy kezelésében tanúsított megfontoltságukat 

– tette hozzá.

Az ítélethirdetés után, a bírósági épületből kifelé tartva Paltrow odalépett Sandersonhoz, a vállára tette a kezét és a fülébe súgott valamit. A férfi később az újságíróknak elmondta, hogy a színésznő minden jót kívánt neki, majd azt is hozzátette, hogy mindent félretéve Paltrow egy nagyon kedves ember. A férfi ügyvédei az ítélethirdetés után azt mondták, hogy Paltrow nem hazudik, pusztán rosszul látja a baleset körülményeit. Sanderson csalódottságának adott hangot.