Extra

Soha nem látott tömegszerencsétlenség Magyarországon, több gyerek fog születni, ha többet dolgozunk – heti összefoglalónk

Erről szólt a hét: közzétette a rendőrség az M1-es balesetről készült videót; 69 órára emelnék a heti munkaidőt a gyermekszaporulat érdekében.

Az ütközés pillanata: közzétette a rendőrség az M1-es tömegbalesetről készült felvételt – megrázó videó 

A M1-es autópályán történt balesetben több mint 40 jármű ütközött, 39 ember megsérült egy ember pedig meghalt. A 44 éves férfi holttestét csak órákkal a baleset után, a roncsok elmozdítása után találták meg. Az ütközés pillanatát is videóra vették. A balesetet valószínűleg egy hirtelen porátfúvás okozhatta, erről korábban a Világgazdaság is írt olyan videók alapján, amelyek az ütközés előtti órákban készültek. 

Herceghalom, 2023. március 11.Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál, ahol öt kamion és 37 autó ütközött össze, mindkét irányban lezárták az autópályát 2023. március 11-én. A balesetben érintett öt kamion és 37 személygépkocsi közül 19 jármű kiégett, és összesen 26 ember sérült meg. Közülük hatan életveszélyesen, heten pedig súlyosan sérültek
Fotó: Lakatos Péter / MTI

Négynapos munkahét helyett 69 órára emelnék a heti munkaidőt, és ezt azzal magyarázzák, hogy így több gyerek fog születni

A munka és a magánélet egyensúlyának javítása érdekében a heti 52 órás munkaidőt 69 órára emelnék Dél-Koreában. Miközben tehát Európában egyre gyakrabban hallani a négynapos munkahét előnyeiről, 

a világ másik felén ezzel homlokegyenest szembemenő megoldásokkak kísérleteznek.

Igaz, Dél-Koreának erre nyomós oka van. A munkaügyi miniszter a javaslat benyújtásakor azt mondta, hogy azért van szükség a hosszabb munkahétre, mert ezzel szeretnék emelni a dél-koreai reprodukciós mutatót, amely kétségkívül elszomorító. 

Father and holding his newborn baby girl
Father holding his newborn baby girl
baba, újszülött, bébi, babaváró hitel, hitel, tartozás,
Fotó: Sally Anscombe

Válaszolt a Revolut, folytatódik a csata, és továbbra is van egy nagy hátrány

Utánajártunk, hogy biztonságos-e a Revolutot használni, miután a könyvvizsgálója nem hitelesítette a fintech cég összes, 2021-es pénzügyi évére vonatkozó bevételét. 

Habár a magyar hatóságnak csak korlátozott eszközei vannak, a vállalat az Európai Unióban teljes körű banki engedéllyel rendelkezik, 

és állítják: vitás esetben van lehetőség segítséget kérni tőlük. A fintech cég bevétele 636 millió fontra emelkedett, ebből 26,3 milliós nyeresége lett.

Egyre feszültebb a helyzet a lezuhant amerikai drón miatt

Az oroszok közlése szerint megtaláltak egy amerikai MQ–9 Reaper drónt lezuhanva a Fekete-tengernél. Moszkva szerint a pilóta nélküli repülőgéppel az Egyesült Államok olyan adatokat gyűjtött, amelyeket az ukránok felhasználhatnak a hadműveleteikhez. Az Egyesült Államok orosz nagykövete szerint ez Washington közvetlen beavatkozása a háborúba.  

Megváltozik az Aldi összes magyar boltja – a vásárlók rá se fognak ismerni az üzletekre

Milliárdos fejlesztést jelentett be az egyik legnagyobb hazai kiskerlánc. A beruházás az Aldi Magyarország összes itteni üzletét érinti. 

Hegedűs Zsuzsa; Lionnet, Denis; Grósz Jenő; Székács Tibor; Hevesi Nóra
Fotó: Komka Péter / MTI

A jövőben minden újonnan nyíló egységbe új hűtőket építenek be, a meglévő üzletek átalakítása pedig várhatóan 15 hónapot vesz igénybe.

Alább a hét készült érdekesebb fontosabb eseményekről készül fotógalériánkat tekinteheti meg.

 

baleset Aldi születésszám Revolut
Kapcsolódó cikkek