A Star Wars Jedi immár sorozattá bővült, hiszen április 28-án megjelent a második része Star Wars Jedi: Survivor címen. Az első rész hatalmas kritikai és anyagi sikert hozott a játékot kiadó Electronic Artsnak, illetve a Respawn Entertainment kiadónak.

Actor Mark Hamill honored with a star on the Hollywood Walk of Fame
Actor Mark Hamill is honored with a star on the Hollywood Walk of Fame on March 8, 2018, in Hollywood, California. (Photo by VALERIE MACON / AFP)
Fotó: Valerie Macon / AFP

A Star Wars Jedi: Fallen Orderből a 2019-es megjelenés után 2021 júniusáig több mint 20 millió példány kelt el 

– derült ki a GamesRadar adataiból. A rajongók már régóta vártak egy teljes értékű Star Wars-videójátékra, és külön meglepő volt, hogy ez a Star Wars Battlefront 2 játékot kiadó Electronic Arts berkeiben készült. Az SW Battlefront 2 indította el a jogalkotói szabályozást a videójátékok körül, hiszen a játékba épített úgynevezett loot box rendszert több kormány is szerencsejátéknak minősítette. Ennek a rendszernek az a lényege, hogy a játékon belül valódi pénz elköltéséért a játékosok véletlenszerű extra tartalmakat kaptak, amelyek akár előnyt is jelenthettek más játékosokhoz képest.

Aranytojást tojó tyúkra lelt a Warner Bros., letarolta a videójáték-piacot a Hogwarts Legacy

A Warner Bros. zászlóshajója lehet a következő években a J. K. Rowling Harry Potter világán (Wizarding World) alapuló videójáték a Hogwarts Legacy. A játék számos rekordot megdöntött a megjelenése óta eltelt két hétben, és 850 millió dolláros bevételt is hozott a stúdiónak. A játék a kritikusok és a játékosok körében is hatalmas népszerűségnek örvend. A Hogwarts Legacy sikere megmentheti a Wizarding Worldöt, amely nagyon közel került a szakadék széléhez a Legendás állatok és megfigyelésük filmek hatalmas bukása után.

A Star Wars Battlefront körül kialakult botrány után az Electronic Arts megkapta a minden idők leggyűlöltebb kiadója nevet, ám ezt a Fallen Orderrel és Kal Kestis színre lépésével megváltozott.

A Star Wars Jedi: Survivor legújabb előzetesébe még magát Luke Skywalkert is visszacsábították. 

A videóban Mark Hamill ad Jedi-kiképzést a játékban Kal Kestist megformáló Cameron Monaghannek, aki így lesz képes átverekedni magát a Birodalom jelentette veszélyen.

A Star Wars Jedi-sorozat egy egyszemélyes, történet alapú videójáték, amelyben egyáltalán nincsenek mikrotranzakciók. Az akció-kaland játék tartalmaz mindent, ami a Star Wars-történeteket igazán különlegessé teszi. A benne megjelenő karaktereket valódi színészek keltik életre, akiknek az arcjátékát és a mozgását lemodellezték a virtuális térbe. A Star Wars Jedi: Survivor már csak az új generációra, Playstation 5-re és Xbox Series X/S konzolokra, valamint számítógépre adták ki. A kezdő ára a konzolos verzióknak nagyjából 27 ezer forint körül mozog.