Extra

Taylor Swift-mozi: meghaladta a százmillió dollárt a jegyfoglalások értéke

Az énekesnő koncertfilmje már a mozikba kerülés előtt rekordot döntött.

Jövő héten jelenik meg Taylor Swift Eras Tour című koncertfilmje. Hivatalos forgalmazója, az AMC Theaters szerint meghaladta a 100 millió dollárt (36,64 milliárd forint) az elővételes jegyértékesítés – írja a Variety. Ezek a bevételek magukba foglalják az Eras Tour összes vetítési idejét, helyszínét és körútját szerte a világon (Magyarországon is).

US singer-songwriter Taylor Swift arrives for the MTV Video Music Awards at the Prudential Center in Newark, New Jersey, on September 12, 2023. (Photo by ANGELA WEISS / AFP)
Fotó: Angela Weiss / AFP

Swift koncertfilmje, amely rekordot döntő stadionturnéját örökíti meg, október 13-án debütál a mozikban – hogy egybeessen a popsztár szerencseszámával –, és száz ország 8500 mozijában vetítik.

Taylor Swift éneke mentheti meg az ausztrál gazdaságot

Ausztráliában rendkívül visszaesett a háztartások megtakarítási rátája, miközben a jegybank kitart a kamatemelési ciklus fenntartása mellett. Ez jelentősen visszaveti a fogyasztói bizalmat az országban, ami elhúzódó recessziót vetít előre. Szakértők viszont úgy látják, hogy Taylor Swift három ausztrál koncertje megmentheti az országot a válságtól.

Az Eras Tourra a jegyek értékesítése folyamatosan megdönti a várakozásokat. Észak-Amerikában 26 millió dollárral (9,5 milliárd forint) megdöntötte a 24 óra alatt eladott legtöbb jegy rekordját. A stafétát a Pókember: Nincs hazaúttól vette át, a szuperhősfilmre 16,9 millió dollár (6,2 milliárd forint) értékben vettek előre jegyet. Az AMC szerint az elővételes jegyeladás különösen erős a prémium nagyképernyős formátumokban, mint például az Imax.

A koncertfilmet naponta legalább négyszer játsszák a filmszínházak csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap.

Taylor Swift turnéját annyian akarják látni, hogy megdönthet minden bevételi rekordot

Az énekesnő koncertjeire a másodlagos piacon az alapár többszörösét elkérik egy jegyért.

 

Eras Tour koncertfilm jegyfoglalás dollár Taylor Swift
Kapcsolódó cikkek