Extra

Az Utódlás és A Mackó uralta az Emmy-gálát

A 75. Emmy-díjátadót Martin Luther King napján tartották, az aktivista leghíresebb beszédéből is sugároztak részleteket.

Az Utódlás és A mackó című sorozat dominálta a hétfő esti Emmy-díjátadót, miután mind a két alkotás hat trófeát vihetett haza a gáláról. Az HBO-n sugárzott Utódlás vihette haza a legjobb drámáért járó díjat az utolsó, negyedik évadjáért, immár harmadik alkalommal. A mackó pedig a legjobb vígjáték címet gyűjthette be. A legjobb minisorozatnak a Balhé című alkotást választotta a zsűri.

A Roman Royt alakító Kieran Culkin az Emmy-díjjal.
 Fotó: AFP

A díjátadóról – amelyet a Martin Luther King Jr.-ra emlékező munkaszüneti napon tartottak – számos színesbőrű alkotó térhetett haza díjakkal. Az Utódlás intrikáit szövő milliárdos család tagjainak megformálói közül Kieran Culkin, Sarah Snook és Matthew Macfadyen is nyert díjat a játékáért.

A legjobb vígjátékban szereplő színészek díjait pedig hasonló módon dominálta A mackó stábja, Allen White megkapta a legjobb vígjátékban szereplő trófeát, míg Ayo Edebiri és Ebon Moss-Bachrach a legjobb férfi és női mellékszereplő díját hozta el a kategóriában – írja a Reuters.

Másodjára nyert legjobb női mellékszereplő díjat Jennifer Coolidge a Fehér Lótuszban nyújtott alakításáért. Több fekete színész is díjjal távozhatott, így Edebiri mellett például a legjobb női mellékszereplő minisorozatban a zsűri szerint Niecy Nash-Betts lett a Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztoriban nyújtott alakításáért.

A gála műsorvezetője, a Feketék fehérenben szereplő Anthony Anderson azzal viccelődött, hogy ez a csoki-Emmy. 

A legjobb vígjátékszínésznő díját Quinta Brunson vihette haza az Abbott Általános Iskolában nyújtott alakításáért, de díjat kaptak a Balhé színészei, Steven Yeun és Ali Wong is.

A gálát Martin Luther King leghíresebb, „Van egy álmom” beszédéből játszott részletek zárták.

 

A mackó Emmy-gála utódlás
Kapcsolódó cikkek