Extra

Itt a toplista, ekkora összegeket hagytak bent lottónyertesek

Friss hír, hogy jelentkezett közel kétmilliárdos nyereményéért a Hatoslottó nagynyertese, akinek már csak 12 napja volt átvenni a nyereményét. Arról kérdeztük a Szerencsejáték Zrt.-t, mit érdemes tenni, nehogy pórul járjunk, illetve mekkora összegeket hagytak már bent a cégnél, valamint megtudtuk azt is, mi történik ezzel a pénzzel.

Amennyiben a nyertes nem jelentkezik, úgy az összeg bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé, amit jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítunk, vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre – válaszolta a Világgazdaság érdeklődésére Panulin Ildikó, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője.

A lottózókban lévő terminálok minden információt megadnak a szelvényről.
Fotó: Szerencsejáték Zrt.

Kiemelte, hogy a nagynyereményekre vonatkozó nyereményigény a sorsolás napjától számított 90 napon belül nyújtható be, és a nyereményt a nyereményigénylést követő 30 napon belül utalja át a társaság.

Azon kérdésünkre, mi történik, ha valaki csak három hónap után veszi észre, hogy volt egy nyertes szelvénye, a szóvivő elmondta, a játékos sajnos már nem tud mit tenni, elveszítette jogosultságát a nyereményre. Éppen ezért fordul az Szrt. a sajtóhoz is sokszor, amikor bent ragad egy nagyobb összeg.

Az utolsó pillanatban befutott kétmilliárdos nyereményéért a Hatoslottó nyertese

Tizenkét nappal a határidő előtt kapott észbe a szerencsés nyertes. A Hatoslottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye talált gazdára.

Hangsúlyozta: tegnapi közleményük célja az volt, hogy magára ismerjen az a személy, aki néhány hónapja közel 2 milliárd forintot nyert a Hatoslottón, ám még nem vette át nyereményét.

Számunkra is öröm, a felhívás hatására ellenőrizte régi szelvényét és még időben be tudott jelentkezni lottótársaságunk nagynyertes vonalán

– mesélte a szóvivő.

Ahhoz, hogy a játékost ne érje kellemetlen meglepetés, érdemes ellenőrizni szelvényét, de például okoslottón a telefonos applikáció 24 órán belül jelez a játékosnak, hogy volt-e találata. Ha kisebb összegű a nyeremény és engedélyezzük, akkor a mobilapp át is utalja a nyereményt a játékos bankszámlájára.

Ezek a feltételei a nyeremény átvételének

Panulin Ildikó elmondta, ahhoz, hogy valaki átvehesse nyereményét, elsősorban igazolnia kell magát a nyertes szelvénnyel. Hozzáfűzte, ha valaki felhívja a nagynyertes vonalat, akkor az Szrt. munkatársa a szelvényen található információkra fog rákérdezni. Ez alapján gyorsan be lehet azonosítani, hogy érvényes-e a szelvény, illetve mekkora nyereményt tartalmaz. Ha ez megtörtént, egy személyes találkozó következik, ahol a személyes adatokat kell megadni, mint például az adószám.

A szóvivő itt emlékeztetett, hogy januártól

nem kell személyi jövedelemadót (szja) fizetni a tradicionális számsorsjátékokon

– tehát például a lottó, a kenó vagy a puttó – megszerzett nyeremények után.

Az utalás feltétele pedig az, hogy magyarországi banknál, forintalapú bankszámlával rendelkezzen a nyertes. Arra, hogy egy vagy több bankszámlára is lehet-e utaltatni, elmondta: ilyen megkötés nincs.

 

Azon kérdésünkre, kértek-e már nyertesek tanácsot, a szóvivő felhívta a figyelmet, hogy ez szinte mindegy is, mert nem adhatnak tanácsot, nem befolyásolhatják semmilyen módon a játékost, ennek szigorú feltételei vannak, sem ő, sem az igazgatóság nem tud a szerencsésről semmit. Ezek szenzitív adatok, és nem jellemző, hogy a győztesek hozzájárulnak a nevük nyilvánosságra hozatalához – fűzte hozzá.

Itt a toplista (kerekítve):

1,4 milliárd forint (Ötöslottó)

500 millió forint (Ötöslottó)

245 millió forint (Joker)

214 millió forint (Hatoslottó)

200 millió forint (Hatoslottó)

Ötmilliárd 600 millió forint a tét – tovább izgulhatnak a szerencsevadászok

Megint nem volt telitalálat az ötöslottón.

 

nyeremény szerencsejáték nyertes lottózó
Kapcsolódó cikkek