Extra

Kényelmes újítást kap a ChatGPT

Az OpenAI olyan funkciót vezet be a héten, amely lehetővé teszi, hogy a ChatGPT-vel folytatott beszélgetések során emlékezzen a korábban megvitatott dolgokra és a felhasználó preferenciáira. A ChatGPT memóriájának köszönhetően a program munkára és magánéleti célokra való használata is könnyebbé és gyorsabbá válhat.

A mesterséges intelligencia immár emlékezni is tud, az OpenAI ugyanis képessé teszi a chatGPT-t arra, hogy memorizáljon korábbi beszélgetéseket. A Microsoft által támogatott startup már teszteli a változtatásokat. A vállalat ezzel időt és fáradságot takarítana meg a csetbot használóinak az ismétlések elkerülésével, továbbá a felhalmozott információk birtokában pontosabb válaszokat is adhat a program.

Chatgpt,Chat,With,Ai,Or,Artificial,Intelligence.,Young,Businessman,Chatting
 A ChatGPT memóriájának köszönhetően a program munkára és magánéleti célokra való használata is könnyebbé és gyorsabbá válhat.
 A ChatGPT memóriájának köszönhetően a program munkára és magánéleti célokra való használata is könnyebbé és gyorsabbá válhat.
Fotó: Shutterstock


Mit jelent a fejlesztés a gyakorlatban?

Az OpenAI azt ígéri, hogy a ChatGPT memóriája annál jobb lesz, minél többet használják. Például, ha egyszer azt kérik tőle, hogy a megbeszéléseket pontokba szedve foglalja össze, akkor a generatív mesterséges intelligencia a jövőben már így tesz. Ha pedig egy tanár elmondja, hogyan szereti felépíteni az óráját, a továbbiakban az algoritmus hasonló struktúrákra tesz javaslatot egy-egy tanóra megtervezésekor. A cég példának hozza azt is, hogyha a felhasználó egyszer megemlíti, hogy mit szeret a gyermeke, akkor később, amikor arra kéri programot, hogy javasoljon ajándékot a porontynak, akkor az a korábbi információt is figyelembe véve javasol. 

Az Enterprise és a Team csomag felhasználóit pedig úgy is segítheti 

a generatív mesterséges intelligencia, hogy emlékezni fog a korábbi hangnemre és hangszínre, amelyeket automatikusan alkalmaz majd a munkához javasolt szövegekben.

A rendszeres üzleti jelentéseknél mindig ugyanolyan stílusú ábrákat és összefoglalókat készít a szövegből a szoftver, amelyet legelőször kértek tőle. Ami pedig lényeges: az üzleti felhasználók adatait nem használják fel a következő modellek betanítására.

A ChatGPT akár mindenre emlékezhet, ha ön is úgy akarja

A felhasználók megkapják a lehetőséget arra, hogy töröljenek beszélgetéseket a program memóriájából, így ha más ül a géphez, az algoritmus nem ad ki olyan információkat, amelyet mással nem osztanának meg. A másik oldalon pedig megmondhatják neki, hogy emlékezzen valamire, sőt még arra is választ kaphatnak, hogy a program mire emlékszik a korábbi beszélgetésekből. Az algoritmus a beszélgetés során vagy a beállításokon keresztül utasítható arra, hogy felejtsen el valamit, vagy egy beszélgetést ne rögzítsen. Aki pedig nem szeretné ezt az emlékezésfunkciót használni, az teljesen ki is kapcsolhatja.

Mindazonáltal egyes adatokat a gép soha nem jegyez meg, így például az egészségügyi állapottal kapcsolatos érzékeny információkat sem.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy maga a vállalat ne használná fel a beszélgetéseket a mesterséges intelligencia modelljének jövőbeli verzióinak betanításához. 

Azaz az adatbázisba bekerül minden érzékeny témáról folytatott csevegés.

A szoftvercég a program legújabb verzióját az ingyenes és „Plus” csomagban használók kis részének már a héten elérhetővé teszi a keddi bejelentése alapján.

A LinkedIn őrületes újítással segíti az álláskeresőket

A LinkedIn az OpenAI generatív mesterséges intelligenciájával olyan csetbotot épít a közösségi médiumba, amely óriási előnyt nyújt az álláspályázathoz.

 

ChatGPT OpenAI mesterséges intelligencia program memória
Kapcsolódó cikkek