Kukában landolt Taylor Swift és a Disney+ új produkciója a helyiek panaszai miatt. A háromnapos forgatásra a héten került volna sor, helyszíne pedig a Los Angelesben lévő, híres Hollywood felirat lett volna. A beszámolók szerint azonban a helyiek ezt nem hagyták szó nélkül, ugyanis szerintük ez jelentősen megnövelte volna a gyalogos forgalmat és megzavarta volna a „békés környezetet”.

Taylor Swift | The Eras Tour - Melbourne, Australia
Fotó: Graham Denholm / GettyImages

A menetrend szerint szerdán kellett volna megkezdődnie Taylor Swift énekesnő forgatásának a Los Angeles hegyoldalán található Hollywood feliratnál, viszont ezt a helyiek sikeresen megakadályozták. A lakóközösség már korábban kézhez kapta a forgatás menetrendjét, mely három teljes napot ölelt volna fel: egy nap előkészület, egy nap forgatás és egy nap díszletbontás – számol be róla az NME.

Több szervezet és lakószövetség is panaszkodott a menetrendre, a forgatás leállításának okát viszont még nem közölték.

Philip Sokoloski, a FilmLA munkatársa kedden közölte, hogy a gyártást leállították, a Disney pedig egyértelművé tette, hogy Swift nem lesz jelen a forgatás helyszínén. Hogy a helyiek haragja vagy más okok miatt állt le a forgatás, az egyelőre ködbe burkolódzik.

Taylor Swift akkora hatással van a világra, hogy turnéjának hat fellépésből álló szingapúri koncertsorozata akkora lökést adhat majd a városállam gazdaságának, hogy emiatt az elemzők 20 bázisponttal megemelték a szingapúri GDP első negyedéves növekedési kilátásait. Az énekesnő neve ráadásul akkora vonzóerő lett, hogy Szingapúr kizárólagos megállapodást kötött vele, ezért nem is léphet fel máshol Délkelet-Ázsiában. Bangkok előadásonként két-három millió dollárt (nagyjából 722-1080 millió forint) ajánlott fel az exkluzivitásért.

Taylor Swift világsikerű koncertfilmje, a The Eras Tour március 14-étől lesz elérhető a Disney+-on.