Extra

Sztárséf nyit éttermet Budapesten, nem is egyet

A három Michelin-csillagos éttermet is üzemeltető sztárséf víziója találkozott Tiborcz István és Orbán Ráhel elképzeléseivel.

Spanyoloroszág és a világ egyik leghíresebb séfje két éttermet is nyit Budapesten a közeljövőben, ami azért is megtiszteltetés, mert a marbellai szakács 12 márka alatt mindössze 20 éttermet üzemeltet világszerte – derül ki a Garcia által az Indexnek adott interjúból.

Fotó: AFP

A több Michelin-csillagot is begyűjtő szakács a Marriott csoport Autograph Collection nevű prémiumbrandje által üzemeltetett, a BDPST Group tulajdonában lévő Dorothea Hotelben nyitja majd meg két pesti éttermét, az egyiket a BiBo, a másikat az Alelí márkája alatt. BiBo étterem Spanyolországon kívül csak Londonban és Dohában található, míg az Alelí márkanéven nyitó pesti étterem a hetedik lesz ezen a néven világszerte.

A helyszín sem véletlen, hiszen 

Garcia elmondta, hogy jó kapcsolatban van a BDPST-tulajdonos Tiborcz Istvánnal és feleségével, a cég kreatív igazgatójával, Orbán Ráhellel, 

akikkel Marbellán ismerkedett meg. A séf szerint az különösen fontos volt, hogy a párral találkozott a víziója, ugyanis egy étterem nyitásához nem elegendő önmagában a pénz.

 

étterem Garcia szakács
Kapcsolódó cikkek