Extra

Utazás kutyával: luxusélménnyé válik – a repülőn

Májusban indul a gazdag kutyatulajdonosok pénztárcáját megcélzó légitársaság. A Bark Air szó szerint rárepül a piaci résre, azt mondják, legyen igazi élmény az utazás kutyával. Azoknak kínálnak járatot, akiknek nincs szívük a csomagtérben utaztatni az ebet.

A Bark és a szolgáltatás promócióját készítő kreatív ügynökség szerint sokakat érintő, égető probléma a valódi kutyabarát repülés, erre reflektál új szolgáltatásával a légitársaság. A céljuk az, hogy minél kényelmesebb legyen a négylábúval a repülés. Az eddigi gyakorlat szerint legjobb esetben a kutyák az ülés alatt, rosszabb esetben a csomagtérben, szállítóboxban utazhattak. „Legfőbb ideje volt, hogy valaki közbelépjen, és tegyen valamit” – nyilatkozta a reklámügynökség igazgatója. A kutyabarát turizmus világszerte – ahogy Magyarországon is – egyre nagyobb méreteket ölt, egyre nagyobb igényekkel. 

Utazás kutyával
Utazás kutyával: luxusélménnyé válik – a repülőn / Fotó: Getty Images

Az első járatok májusban indulnak New Yorkból, első körben csak Los Angelesbe és Londonba. A charterszolgáltatást a Talon Air végzi, a Bark gondoskodik az utasok biztonságáról meg a szakszerű állatgondozásról. Képzett felügyelők foglalkoznak a kutyákkal, és segítenek az esetlegesen felmerülő problémákban – írja a Fast Company. 

A légitársaság szóvivője azt nyilatkozta, minden egyes kutya szokásait előre feltérképezik, hogy valóban jól érezze magát a repülőn. Megnézik, 

  • mennyire szociális, 
  • mennyire játékos a jószág, de azt is, 
  • van-e egészségügyi problémája. 

A járaton utazó kutyákat még a repülés előtt bemutatják egymásnak, hogy ismerkedjenek, szaglásszanak, és ne a repülőn derüljön ki, hogy nem bírják egymást. Az üléseket úgy alakítják ki, hogy minden négylábúnak első osztályú élményben és kényelemben legyen része.

Jól fog szórakozni a kutya a repülőn

Egyelőre csak a felsorolt úti célokra utazhatnak a kutyások exkluzív körülmények között, de a szolgáltató azt reméli, rövid időn belül bővíthetik a desztinációkat, mert népszerű lesz a szolgáltatás.

A légitársaság által megrendelt reklámfilmben a kutyák mint előkelő utasok élvezik a repülőgép nyújtotta kényelmet, ha akarnak, szaladgálnak, játszanak, ezüsttálcán kapnak tornacipőt, ha éppen rágcsálni támad kedvük, sőt filmet is nézhetnek, például a mókusokról. Nem is kívánhat többet egy lelkiismeretes gazdi.  

Hogy ez nem lesz olcsó, az nem is kérdés. A próbafoglalás során kiderült, a New York–Los Angeles út egy irányba 6000 dollár, Londonba viszont már 8000 dollárba kerül a kutyás kirándulás.



 

kutya légitársaság repülés kutyabarát
Kapcsolódó cikkek